Na zeven mooie jaren, zal Margreeth Kasper de Kroon haar voorzitterschap bij de Zorggroep verruilen voor een voorzitterschap bij Koninklijke Visio. Per 1 oktober aanstaande is haar vertrek een feit.

Dat de zorg het hart van Margreeth volop heeft gestolen, hebben wij gemerkt. Zij startte haar carrière als verpleegkundige en bleef ook na diverse studies actief in de gezondheidszorg. Zo studeerde zij aan de Hanzehogeschool in Nijmegen en de Erasmus Universiteit en verwierf zo de titel Master of Management en Innovation. Na 14 jaar bij Achmea als directeur langdurige zorg gewerkt te hebben, maakte zij in 2012 de overstap naar de Zorggroep.

De periode dat Margreeth bij ons werkte, was boeiend en afwisselend. Samen met een groot deel van de organisatie zagen onder Margreeths aanvoering een heldere visie en strategie het daglicht. Tijdens ‘Margreeth on tour’ heeft zij deze met passie met zoveel mogelijk medewerkers doordacht en besproken. Hetzelfde geldt voor ons hogere doel om in 2020 koploper in zorg en welzijn te zijn. Gefascineerd door het Liebenau-gedachtengoed, initieerde Margreeth het vernieuwende bouwconcept van het Oranjepark, waar mensen er welbewust voor kiezen om naar elkaar om te kijken. Regionaal en nationaal, bij brancheorganisatie ActiZ en bij het Ministerie, heeft zij een lans gebroken voor een positief beeld van de ouderenzorg. Een realistisch beeld: de ouderenzorg is prachtig, hartverwarmend en kwalitatief hoogwaardig!

Tijden van krimp en bezuinigingen hebben nu plaats gemaakt voor groei en ontwikkeling. We mogen volop blijven bouwen aan de kwaliteit van onze zorg. Met gemengde gevoelens verlaat Margreeth ons in deze ontwikkelingen, maar in het volste vertrouwen dat de kwetsbare ouderen op de Veluwe nog steeds in vertrouwde handen zijn bij de Zorggroep.

In oktober start Margreeth als voorzitter van de raad van bestuur bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Het Nederlandse expertisecentrum biedt verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid, dagbesteding en wonen. voor mensen met een visuele beperking. Wij wensen Margreeth daar heel veel succes en werkplezier toe en zijn blij met alles wat zij voor de Zorggroep heeft betekend.