Om in de nacht acute verpleegkundige zorg te kunnen bieden, is Zorggroep Noordwest-Veluwe aangesloten bij de regionale acute verpleegkundige nachtzorg Flevoland en Noord-Veluwe. Een samenwerking tussen de organisaties Allerzorg, Buurtzorg, Coloriet, Icare en de Zorggroep Noordwest-Veluwe.

Voor Flevoland betreft het de driehoek Lelystad, Dronten en Zeewolde. Voor de Noord-Veluwe betreft het de plaatsen Putten, Ermelo, Harderwijk, Elburg, Nunspeet en Garderen.

Wie gebruik maakt van wijkverpleging of personenalarmering, krijgt overdag gewoon de zorg van het eigen vaste zorgteam. Bij onverwachte situaties in de nacht levert een regionaal nachtzorgteam van Icare de zorg voor alle thuiswonende cliënten van de betrokken organisaties.

Het regionale nachtzorgteam wordt tussen 23.00 uur en 07.00 uur ingezet bij tijdelijke, acute verpleegkundige zorg die niet kan wachten tot de volgende dag. De alarmeringsoproepen die gedurende de nacht binnenkomen via de personenalarmering worden, als er professionele opvolging is afgesproken, ook door dit team opgevolgd.

Het nummer van de nachtdienst is 088 056 3000; u wordt vanaf daar direct doorgeschakeld naar de nachtdienst.