Woonzorgcentrum De Amaniet bestond woensdag 6 juni vijf jaar. Reden voor een feestje! Tijdens een diapresentatie over vijf jaar De Amaniet gingen de aanwezigen samen met Piet de Wilde, voormalig lid van de cliëntenraad, even terug in de tijd. Vervolgens onthulde manager Joran Hoogenberg een prachtige plaquette ingelegd met mozaïek.

De plaquette komt te hangen op een centraal punt in de gang van het huis. Bewoners en medewerkers werkten de afgelopen weken hard aan deze jubileum-plaquette. Ester Verburgt van Kunstsessies Ermelo maakte het ontwerp. Kunstenaar en bewoner Gerard van Os bevestigde de plaquette tegen een plaat van hout die hij in bijpassende kleuren schilderde.

Na het ‘officiële gedeelte’ wachtte buiten een verrassing. Onder het genot van een hapje en een drankje genoten bewoners, medewerkers en andere belangstellenden van een optreden van dweilorkest Toeter nog maar één. De zon scheen. Wat was het een geweldig jubileumfeest! 

De Amaniet is een modern woonzorgcentrum; niet alleen vanwege de architectuur, maar ook vanwege de gedachte achter het centrum. Het verbindt jong en oud; de kinderen van basisschool De Cantharel, buitenschoolse opvang Beertje Puk, de peuterspeelzaal en de ouderen die er wonen.