Mensen die in de ouderenzorg werken, zijn bijzonder. Het zijn helden. Het gekke is, dat ze dat zelf helemaal niet vinden. Zorgmedewerkers zijn bescheiden. Ze vinden het vaak heel gewoon dat ze kwetsbare ouderen bijstaan. Terwijl die ouderen hun inzet geweldig vinden. In de zorgheldencampagne zet de Zorggroep haar medewerkers in het zonnetje: jullie zijn zorghelden!

Zorgheldendom

Zorgheldendom zit hem in kleine en grote dingen. Een hand op een schouder. Een gezellig praatje op een eenzaam moment. Een lief liedje zingen voor iemand die de kluts even kwijt is. Even bij iemand in de koelkast kijken of de inhoud ervan niet over de datum is. Of een skypegesprek op gang brengen met een kleinkind in het buitenland dat zo intens gemist wordt… Zorghelden doen iets heel bijzonders: ze schenken elke dag een klein beetje geluk aan kwetsbare ouderen in het laatste deel van hun leven. En met hun warme persoonlijkheid dragen ze eraan bij dat deze dag toch weer de moeite waard is om voor uit bed te komen.

De Zorggroep weet zeker dat veel meer mensen ‘zorgheldendom’ in zich hebben, terwijl ze er misschien nog nooit over hebben nagedacht om in de ouderenzorg te werken! Hén wil de Zorggroep bereiken met de campagne met de vraag: heb jij het óók in je? Doe de test en ga op zoek naar de zorgheld in jou!