Thuis

Hier woon ik nu sinds ongeveer 2 jaar. Ik ben zelf ook geboren in het mooie Ermelo. We hebben nog een tijdje in Elburg en Dronten gewoond, maar Ermelo is en blijft toch wel mijn thuis. Vanaf mijn kamer heb ik het uitzicht op de Margrietschool en het zwembad. Dat is een uitzicht dat nooit verveeld. Ik woon hier graag en krijg vaak complimenten over mijn mooie kamer. Dat zal ongetwijfeld met het uitzicht te maken hebben haha.

Liefde

Van mijn man heb ik helaas veel te vroeg afscheid moeten nemen. Het heeft mij doen realiseren dat niemand het eeuwige leven heeft. Voordat hij overleed, woonde ik bij hem en onze twee kinderen. Ruim 40 jaren zijn we getrouwd geweest, dus natuurlijk mis ik hem nog. Ik was pas 17 jaar toen wij trouwden. Het was wat jong om te gaan trouwen, maar het was voor hem liefde op het eerste gezicht. Daarnaast had hij het thuis niet altijd fijn, dus was het voor hem goed om te gaan trouwen en een gezin met mij te gaan vormen. Ik heb er geen spijt van dat ik zo jong getrouwd ben, maar misschien zou ik het wel anders hebben gedaan als ik het over kon doen. Dan hadden we nóg meer van onze toekomst kunnen genieten.

Activiteiten

De zusters hier zijn ontzettend lief. Er wordt goed voor mij en ons gezorgd door ze. Met de andere bewoners kan ik het gelukkig ook goed vinden. We spelen veel spelletjes en we eten vaak samen. Door Corona is daar wel het een en ander aan veranderd, maar gelukkig kan ik mij nog goed vermaken. Ik schilder graag en hou ervan om creatief bezig te zijn.

Levenslessen

Ik heb altijd bewondering gehad voor mijn ouders en schoonouders. Mijn ouders hebben mij een fantastische opvoeding gegeven. Zij hebben mij geleerd dat je in anderen moet geloven. Een hele mooie en waardevolle les die ik ook probeer mee te geven aan mijn eigen kinderen.

Van de dingen die ik gedaan heb in mijn leven heb ik geen spijt, ik heb er juist ontzettend van genoten! Wij zijn bijvoorbeeld met ons dameskoor naar Canada geweest. Tot de dag van vandaag is het de mooiste plek die ik ooit gezien heb. Wat ik nog mee zou willen geven is dat de tijd snel voorbijgaat, gebruik die tijd op een goede manier.