Geen zonnepaneel op uw dak, maar wel het voordeel? Endura en Zorggroep Noordwest-Veluwe gaan zich hiervoor inzetten. Op een aantal gebouwen op Sonnevanck komen tussen de 800 en 900 zonnepanelen! Inwoners van Harderwijk in een bepaald postcodegebied kunnen gebruik maken van deze panelen.

Endura is een onafhankelijke energiecoöperatie door en voor de inwoners van Harderwijk. Endura verzorgt 100% groene energie waarvan de winst teruggaat naar de bevolking. “Ons toekomstbeeld is een actieve, energieke en zelfvoorzienende stad”, vertelt directeur Wim Sederel. “Wij investeren in lokale groene projecten om zoveel mogelijk energie in Harderwijk te gaan opwekken. Dit project in samenwerking met de Zorggroep is er één van.”

Voor de Zorggroep heeft duurzaamheid een hoge prioriteit en staat daarom volledig achter het groene verhaal van Endura. “Door deze samenwerking kunnen wij ook ons steentje bijdragen aan een duurzaam Harderwijk”, aldus Ard Kleijer, manager specialistisch centrum ouderenzorg. “Met de zonnepanelen op de daken van Sonnevanck bieden wij de inwoners van Harderwijk die wel graag het voordeel van zonnepanelen willen, maar geen panelen op hun eigen dak, de mogelijkheid. De deelnemers aan dit project worden door Endura ontzorgt.”

Wim Sederel: “Op dit moment zijn wij druk bezig met het voorbereiden van de plannen. Wij hopen dit jaar nog te gaan starten met het plaatsen van de zonnepanelen. Voor de uitvoering werken wij bij voorkeur samen met lokale bedrijven.”

Inwoners van Harderwijk met de volgende postcodes komen in aanmerking voor dit initiatief: 3841, 3842, 3843, 3844, 3845 en 3847. Het wordt een zonnepark middels de Regeling Verlaagd Tarief. Daarom is het vanwege belastingtechnische redenen alleen voor mensen in dit postcodegebied interessant. Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dat contact op met Endura. Dit kan via info@endura-harderwijk.nl