Vanmorgen was er een feestje. Samen met kinderen van groep 6, 7 en 8 van basisschool De Veste luidden we op de Harderwijkse Boerhaavelaan knallend de bouw in van een prachtige nieuwe, gezellige en vooral warme woonzorglocatie voor ouderen die dementeren. De fundering ligt er, dus nu kan de opbouw beginnen! Maandag hadden dezelfde leerlingen al een ‘bouwles’ op school: hoe moet het thuis eruit zien voor mensen die geheugenproblemen hebben?

De Zorggroep nodigt traditiegetrouw kinderen van basisscholen uit bij dit soort feestelijke activiteiten. Misschien zijn zij wel de bouwers van de toekomst. Want werken in de bouw is écht niet alleen iets voor jongens! Of misschien zijn zij wel degenen die later in de prachtige, hartverwarmende ouderenzorg gaan werken. Want werken in de zorg is écht niet alleen voor meisjes! Je kunt er niet vroeg genoeg over nadenken!

Daarnaast was ook Ton Hoogendoorn van Omnia van de partij en Hans Nijsink, directeur van de Vastbouw Groep. Namens de Zorggroep waren onder andere Margreeth Kasper de Kroon (bestuurder), Anita van der Haar en Lianne Breimer (afdeling vastgoed) getuige van deze officieuze bouwstart.

Boerhaavelaan 8 biedt straks ruimte aan 48 cliënten van de Zorggroep, die daar kunnen wonen in een eigen wooneenheid die is afgestemd op hun behoeften. Middenin de Harderwijkse samenleving en vlakbij voorzieningen, waaronder het gezellige winkelcentrum Tweelingstad. Er komen naast een mooie binnentuin veel gezellige algemene ruimtes. Het gebouw wordt energiezuinig en is voor meerdere doelgroepen geschikt. De komende decennia zal het gebruikt worden voor zorgbehoevende ouderen.

Lianne Breimer van de afdeling vastgoed zal de verantwoordelijkheid van dit project dragen. Anita Jansen zal de bouw vanuit de zorgkant begeleiden. En we weten zeker: het wordt práchtig!