Leeuwendaal zoekt Voorzitter Raad van Bestuur voor de Zorggroep Noordwest-Veluwe

Mensen die in de ouderenzorg werken, zijn bijzonder. Het gekke is, dat ze dat zelf helemaal niet vinden. Zorgmedewerkers zijn bescheiden. Ze vinden het vaak heel gewoon dat ze kwetsbare ouderen bijstaan. Terwijl die ouderen hun inzet geweldig vinden, zo blijkt ook de minidocumentaire over de zorgmedewerkers bij Zorggroep Noordwest-Veluwe. Deze minidocu kunt u bekijken op de website Werken bij ZNWV.

Voor deze zorgmedewerkers én de ouderen zoeken wij een betrokken, toegankelijke, bevlogen, open en integere bestuurder. Een energieke zorgondernemer met oprechte aandacht voor en betrokkenheid bij de persoonlijke ontwikkeling en ambities van de medewerkers. Herkent u zichzelf in deze omschrijving? Leest u dan verder en laat ons weten dat u interesse heeft voor deze functie.

Over Zorggroep Noordwest-Veluwe

‘Waardevolle zorg op maat bieden, dat is onze passie’. Bij Zorggroep Noordwest-Veluwe (ZNWV) gaat het om mensen. De organisatie staat voor warme, betrokken zorg, zinvolle dagbesteding en goede huisvesting. Vanuit een christelijke levensvisie voelt men zich verantwoordelijk voor cliënten en voor elkaar.

Zorggroep Noordwest-Veluwe biedt kwaliteitszorg aan ouderen, die kan variëren van lichte tot zware en complexe zorg. Deze zorg wordt geboden in de plaatsen Harderwijk, Ermelo, Putten en Nunspeet. Het brede pakket aan diensten op het gebied van wonen, zorg, behandeling en welzijn biedt de Zorggroep zowel binnen als buiten de zorgcentra, dus ook aan huis. Bij de Zorggroep krijgen ongeveer 2270 cliënten zorg en werken circa 1700 medewerkers en 1000 vrijwilligers.

De opdracht

De Zorggroep heeft net als andere aanbieders in de ouderenzorg te maken met een wereld die sterk in beweging is. Wijzigingen in de financiering, de extramuralisering waarbij ouderen steeds langer thuis blijven wonen en de nauwere samenhang in de intramurale zorg tussen wonen, welzijn en behandeling zijn daar voorbeelden van. Om daar goed op te kunnen inspelen is de Zorggroep sterk in beweging om meer persoonsgerichte zorg met aandacht voor welzijn en een veilige woonomgeving te kunnen blijven bieden. Als bestuurder heeft u de belangrijke taak om mee te bewegen in het veranderende zorglandschap en de vernieuwende ontwikkeling van de organisatie voort te zetten. Deze opgaven liggen er voor de bestuurder:

  • Met verve uitdragen van de missie, visie en kernwaarden, zowel intern als extern.
  • Optimaal faciliteren van de gestarte ontwikkeling naar zelforganisatie van de teams (met eigenaarschap en eigen regie).
  • Verder versterken van het managementteam als geheel, daarbij optimaal gebruik makend van de diversiteit binnen het team.
  • Strategische aandacht voor het personeelstekort.

Wat vraagt de Zorggroep van u?

Alle ontwikkelingen binnen Zorggroep Noordwest-Veluwe vragen veel flexibiliteit van de medewerkers. Wij zoeken dan ook een voorzitter RvB die hier oog voor heeft en begrijpt wat de impact van de veranderingen is. Een inspirerende leider die op natuurlijke wijze mensen uit diverse geledingen verbindt en met heldere standpunten communiceert. U schept kaders en randvoorwaarden en stimuleert de medewerkers hiermee het beste uit zichzelf naar boven te halen. Door uw meerjarige ervaring in een integrale verantwoordelijke directie- of bestuurderspositie in de zorg of binnen een vergelijkbare complexe zorgomgeving geeft u koersvast richting en neemt u de medewerkers mee. Tevens beschikt u over:

  • Academisch werk- en denkniveau.
  • Voldoende financiële kennis en ervaring om zich op dit terrein zelfstandig een oordeel te vormen.
  • Bewogenheid met de ouderenzorg. Het vermogen om met een innovatieve visie in te spelen op de zorgvragen van de toekomst en de ontwikkelingen in de zorgmarkt.
  • Protestants-christelijke geloofsovertuiging.

Meer informatie over de opgaven, de verantwoordelijkheden en het gewenste profiel van de bestuurder leest u in het uitgebreide profiel dat u op de vacaturesite van Leeuwendaal kunt downloaden.

Wat biedt Zorggroep Noordwest-Veluwe u?

Een eindverantwoordelijke fulltime functie binnen een veelzijdige en kleurrijke zorgonderneming waar mensen zich met hart en ziel inzetten voor een veilige en warme omgeving voor ouderen in de regio Noordwest-Veluwe. Een omgeving waar mensen zich vanuit de protestants-christelijke levensvisie verantwoordelijk voelen voor elkaar.

De Zorggroep biedt u het salaris en arbeidsvoorwaarden conform de regeling bezoldigingsmaxima topfunctionarissen zorg- en welzijn sector, die voldoen aan de regels van de Wet Normering Topinkomens II, klasse IV.

Meer informatie

Wilt u zich verdiepen in deze prachtige organisatie en haar medewerkers, kijk dan verder op deze website of op onze facebookpagina. Voor meer informatie over de functie, download het uitgebreide functieprofiel.

Voor inhoudelijke vragen over de functie, kunt u contact opnemen met het secretariaat Werving & Search van Leeuwendaal en vragen naar adviseur Manon Min via telefoonnummer (088) 00 868 00.

Met vragen over de procedure kunt via hetzelfde telefoonnummer vragen naar Helga van Leeuwen, executive searcher.

Solliciteren

Wij kijken uit naar uw sollicitatie en motivatie om als nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van de Zorggroep Noordwest-Veluwe te werken.

Om te solliciteren, gaat u naar de website van Leeuwendaal.  Daar klikt u op de solliciteerbutton en volgt u de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om uw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

Er worden referenties ingewonnen en er wordt een pre-employment/integriteitsonderzoek gedaan.

We ontvangen uw reactie graag uiterlijk 20 oktober 2019.