Uw naaste is bij ons in vertrouwde handen. En als u vragen hebt over bijvoorbeeld de verzorging, kunt u daarmee altijd terecht bij de contactverzorgende van uwnaaste. Deze is goed op de hoogte va de situatie van uw naaste en is voor u een  vertrouwd gezicht. Toch kunt u als mantelzorger niet met al uw vragen bij ons terecht. Een uitgebreide website  waar u wel informatie vindt is die van Mezzo >> de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die belangeloos zorgt voor een naaste.

Op deze pagina hebben wij een aantal linkjes geplaatst naar websites die antwoord geven op veel vragen die bij naasten leven. Kijk er eens rond; er is veel kennis en ervaring verzameld!

Vraag hulp aan bij uw gemeente
Aanvraag van ondersteuning kan via de website van uw gemeente of door het Wmo-loket te bellen.
Websites over de Wmo:

Meer weten over de Wmo? 

Om wat voor ondersteuning gaat het? En hoe vraagt u ondersteuning aan?
Lees er meer over op Ondersteuning vanuit de Wmo.

Ondersteuning van de Zorggroep
Afhankelijk van uw ondersteuningsvraag, kan de gemeente  u weer verwijzen  naar Zorggroep Noordwest-Veluwe. Wij bieden onder andere:

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Bel ons servicebureau 088 -056 3000 of mail servicebureau@znwv.nl.

Geldzaken

U krijgt als mantelzorger mogelijk te maken met minder inkomsten en meer uitgaven. Op deze pagina heeft Mezzo de belangrijkste regelingen die u kunnen ondersteunen op een rij gezet. Denk aan uitkeringen en vergoedingen.

Lees meer

Werk

Combineert u uw zorgtaken met een betaalde baan? Dit is voor veel mensen lastig. Bijvoorbeeld omdat zorgtaken en werktijden elkaar overlappen. Op deze pagina vindt u een aantal tips om de combinatie van werk en mantelzorg makkelijker te maken.

Lees meer

Steun & advies

Overal in het land kunt u terecht bij lokale en regionale ondersteuningsorganisaties. Zij geven informatie, advies en steun. Maar zijn er ook voor een luisterend oor.
Mezzo heeft een overzicht van organisaties bij u in de buurt.

Lees meer