Nieuwe woonzorglocatie Boerhaavehof klaar voor gebruik
Elke verdieping krijgt zijn eigen thema

De nieuwe woonzorglocatie voor Zorggroep Noordwest-Veluwe aan de Boerhaavelaan is klaar. Een van de toekomstige bewoners onthulde samen met bestuurder Margreeth Kasper de Kroon van de Zorggroep de naam van het nieuwbouwcomplex: Boerhaavehof. Vervolgens ontving hij symbolisch de sleutel van directeur-bestuurder Monique Govers van Omnia Wonen. De sleuteloverdracht werd woensdag 24 juli feestelijk gevierd met koffie en taart.

Het nieuwe appartementencomplex biedt ruimte aan 48 cliënten van Zorggroep Noordwest-Veluwe. Zij beschikken over een eigen wooneenheid die is afgestemd op hun behoeften. Het huis is niet van Omnia en niet van de Zorggroep, maar van de bewoners. Alles wat zich binnen de muren gaat afspelen, wordt compleet georganiseerd rondom hen. Alle bewoners kunnen straks gebruik maken van de algemene ruimtes in het midden van het gebouw, op elke verdieping. Ze zijn allemaal in een andere sfeer ingericht. Als iemand zich prettig voelt in het Grand Café op de begane grond, naast de tuin: welkom!

Wie graag bezig is met zijn handen, voelt zich wellicht vooral op de tweede verdieping thuis. Daar is de creatieve ruimte, waar je kunt schilderen, knutselen en zagen.

Op de derde verdieping is de ruimte wat sportiever ingericht. Hier komt het biljart, staan de fietsen waarmee je virtueel de wereld over kunt toeren en er komt een lekker zitje om samen passief sport te volgen op de televisie.

Op de vierde verdieping is de grote boekenkast, staat de piano en is er vooral plek om wat te lezen, muziek te luisteren of zelf muziek te maken.

Zo kunnen de bewoners, ieder met zijn eigen interesse, een plek vinden waar zij graag vertoeven en waar zij mensen aantreffen met dezelfde interesses. Het is de bedoeling dat het gebouw ook een belangrijke buurtfunctie gaat vervullen.

Onthulling naam
De naam Boerhaavehof is maar liefst door vijf mensen aangedragen. Omnia Wonen en Zorggroep Noordwest-Veluwe riepen de hulp in van inwoners van Harderwijk voor het bedenken van een naam voor de nieuwe woonzorglocatie. Kinderen van Daltonschool de Veste maakten hiervoor een reizende box waarin alle naamsuggesties werden verzameld. Tevens zijn er veel namen ingediend via de mail. Uit de shortlist die de jury had geselecteerd, kozen de bestuurders van Omnia Wonen en de Zorggroep uiteindelijk de naam Boerhaavehof.

Verhuizen
De komende maanden gaat Zorggroep Noordwest-Veluwe hard aan de slag met de inrichting van Boerhaavehof en de verhuizing van bewoners. De verwachting is dat alle bewoners dit najaar zijn gesetteld. Begin 2020 staat de officiële opening van Boerhaavehof gepland.

 

 

Boerhaavehof

Boerhaavelaan 108

3843 AP Harderwijk