Project omschrijving

Vanmorgen werden er in alle vroegte twee indrukwekkende Quercus phellos (Wilgbladige eiken) met een enorme hijskraan gepoot in de parkeergarage van de spiksplinternieuwe woonzorglocatie Kroondomein aan de Sparrenlaan. De toppen van de bomen komen boven het dak uit en zullen in de nabije toekomst een prachtig uitzicht bieden aan de bewoners van Kroondomein en het toekomstige Oranjepark.

Het planten van de bomen gebeurt een dag voordat de aannemer Kroondomein officieel oplevert aan Zorggroep Noordwest-Veluwe: donderdag 12 december. Hierna zal er hard gewerkt worden aan de verdere aankleding van het gebouw, dat 76 appartementen / studio’s voor ouderen met een zorgindicatie omvat. De verhuizing van de toekomstige bewoners, die nu deels nog in de Dillenburg wonen, staat gepland op 27 en 28 januari.

Kroondomein is het eerste gebouw in wat een prachtige, zorgzame, duurzame woonwijk moet worden: het Oranjepark. Een wijk waarin mensen naar elkaar omkijken op basis van wederkerigheid. Op een heel praktische manier helpen en versterken zij elkaar. Arm, rijk, gezond of kwetsbaar: je doet ertoe in het Oranjepark! Burgers van Ermelo en vooral ook de kwetsbare ouderen waarvoor de Zorggroep zich inzet, zullen langer in hun eigen leefomgeving kunnen blijven als individualisme plaatsmaakt voor solidariteit en betrokkenheid tussen jong en oud. De Zorggroep heeft het initiatief genomen tot deze concrete vorm van ‘de participatiemaatschappij’. Het Oranjepark is bosrijk, gericht op ontmoeten en samenzijn. Gemeente, welzijnsorganisaties, toekomstige bewoners van het Oranjepark en natuurlijk Zorggroep Noordwest-Veluwe: allemaal gaan zij ervoor om iets moois te maken van deze zorgzame wijk.