Met een gemiddelde van 9.7 op Zorgkaart Nederland zit het duidelijk goed met de waardering voor Hospice Jasmijn Harderwijk. Toch wilden de medewerkers meer en dat is gelukt: Hospice Jasmijn heeft het PREZO keurmerk Hospicezorg ontvangen. Een hoogtepunt in het 13-jarig bestaan van het Hospice.

 “Om het PREZO keurmerk te behalen, zijn al onze processen doorgelicht”, aldus verpleegkundige Conny Dooijeweerd. “Het is goed om je werkwijze te kunnen toetsen aan landelijke normen, maar ook aan elkaar als collega’s. Een eenduidige werkwijze is herkenbaar voor de mensen die bij ons verblijven. Voor hen verandert er overigens niets. De warme zorg en het persoonlijke contact, zijn en blijven het belangrijkste deel van ons werk.”

Het kwaliteitskeurmerk PREZO heeft sinds november 2015 het HKZ-keurmerk palliatieve zorg vervangen. Naast de organisatorische kant en het kwaliteitsmanagementsysteem wordt er gekeken naar uitkomsten van zorgvragers en naasten en wordt vooral de praktijk getoetst.

Het geven van liefde en aandacht aan de bewoners is iets dat de medewerkers van Hospice Jasmijn hoog in het vaandel hebben staan. Naast deze liefde en aandacht is professionele zorg en ondersteuning nodig. Dat deze zorg past binnen de kaders van het keurmerk hospicezorg is een mooi gegeven.