Verschillende partijen uit de zorg- en welzijnssector starten samen met het ministerie van VWS vanaf het najaar 2018 een landelijke publiekscampagne: IK ZORG. In de campagne staan de persoonlijke verhalen van medewerkers in zorg en welzijn centraal. Een campagneteam toert met een mobiele fotostudio door Nederland om verhalen en foto’s uit de zorgsector op te halen die gebruikt worden in de publiekscampagne. Echte verhalen van echte zorgverleners staan dus centraal. Want wie kan dit beter vertellen dan zijzelf?

Vandaag was het campagneteam op bezoek bij de Zorggroep. Op locatie Randmeer werden diverse medewerkers van diverse locaties in het zonnetje gezet. Met de slogan IK ZORG vertelden zij wat zij doen, waar zij trots op zijn en wat zij willen dat anderen weten over werken in zorg en welzijn. De medewerkers werden gefotografeerd, geïnterviewd en kregen hun eigen campagneposter mee. Hun foto’s en verhalen worden gebruikt voor de landelijke publiekscampagne.

De landelijke publiekscampagne IK ZORG is onderdeel van het brede arbeidsmarktprogramma Werken in de Zorg van het ministerie van VWS. De campagne moet het imago van zorg en welzijn verbeteren en daarnaast de diversiteit aan mogelijkheden om te werken in de sector laten zien.