Leerlingen van De Bron planten eerste boom in belevingstuin Ittmannshof

Leerlingen van groep 5b van Basisschool De Bron hebben op 16 december de eerste boom in de belevingstuin-in-aanleg van woonzorgcentrum Ittmannshof geplant. Dit gebeurde onder begeleiding van LooHorst Landscaping BV en de toeziende ogen van bewoners en medewerkers van Ittmannshof. Een heugelijke en feestelijke gebeurtenis voor alle partijen. Het duurt nu echt niet lang meer voordat de bewoners van Ittmannshof hier met al hun zintuigen kunnen gaan genieten van het voorjaar!

Tijdens het feestje overhandigde Tafelronde Nunspeet een fraaie tuinbank voor de belevingstuin. Dit prachtige cadeau heeft een centrale plek in de tuin gekregen, met zicht op wildebloemenmengels en op de activiteiten waaraan kinderen straks kunnen deelnemen. Langzaam maar zeker krijgt de belevingstuin zo steeds meer vorm.

In opdracht van Zorggroep Noordwest-Veluwe en dankzij de ontvangen gelden van verschillende fondsen en partijen, is LooHorst Landscaping BV volop bezig met de aanleg van de belevingstuin. In het ontwerp van de tuin is sterk rekening gehouden met de bewoners van Ittmannshof. De nieuwe tuin heeft ronde paden, zodat het voor mensen met dementie logisch voelt en ze altijd de weg terug kunnen vinden. Er ligt nieuwe bestrating en er zijn op het hoofdterras 10 bloembakken van hardhout geplaatst. Hierin staan al fruitbomen en er komen kruidenmengsels in de bakken voor een geweldige geur- en kleurbeleving. De tuin moet een plek te worden waar mensen met dementie zich prettig en veilig kunnen voelen. Een plek waar zij van de natuur kunnen genieten, hun zintuigen kunnen prikkelen, een bloemetje kunnen plukken uit de pluktuin of uit één van de fruitbomen of de dieren kunnen verzorgen.

Feestelijke officiële opening
De komende periode wordt er nog gewerkt aan onder andere de overkapping van een konijnenhok met ren van 9×3 meter. Nog voor het einde van dit jaar rondt Zorggroep Noordwest-Veluwe, onder leiding van Nelleke de Bree, dit prachtige project af. De officiële opening vindt plaatst als de tuin al enigszins tot bloei heeft kunnen komen: op 23 april 2022. Iedereen is dan welkom. Dit belooft een feestelijke dag te worden met verschillende activiteiten voor de kinderen zoals een springkussen, Hollandsche spelen en natuurlijk een ijscokar voor de kinderen. In de tussenliggende periode genieten de bewoners van Ittmannshof hopelijk al volop van hun mooie, bloemrijke tuin!