Van oudsher kennen Nunspeters het misschien nog uit de tijd dat het een hotel was, maar nu wonen er ouderen in Ittmannshof. Het herbergt drie groepswoningen voor mensen met geheugenproblemen. De groepswoningen zijn modern, sfeervol en ruimtelijk, de laatste verbouwing om dit te bereiken, was vorig jaar. Tegelijkertijd is in 2016 gestart met een omvangrijke metamorfose: Ittmannshof brengt buiten naar binnen!

In 2016 zijn in twee van de drie wandelgangen grote natuurfoto’s aangebracht, alsof je langs het weiland loopt waar de schapen grazen. “Voor veel ouderen is het moeilijker om naar buiten te gaan. We willen dat ouderen hier niet alleen prettig wonen, maar zich er ook prettig voelen. De uitstraling van de omgeving helpt daarbij. De natuurfoto’s zijn een mooi begin. De komende twee jaar willen we met eigen geld en sponsoring onder andere ook de begane grond, de lift en de achteringang aanpassen”, vertelt dagbestedingscoach Jenet Bonestroo.

“Op dit moment zijn we bezig om een belevingswand te maken op weg naar groepswoning Magnolia. Op de muur is een foto van een Magnolia aangebracht. Tegenover die wand willen we graag een bankje neerzetten. Hoe mooi zou het zijn als je op het bankje gaat zitten en er klinken vogelgeluiden?”, zegt Jenet gedreven. Kortom, er zijn wensen genoeg. Uw steun om deze wensen ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren, is van harte welkom. Hoe kunt u helpen? Bekijk hier de flyer Ittmannshof brengt buiten naar binnen! of bekijk de film