De Veluwse Heuvel is op feestelijke wijze geopend. Waar vijf jaar geleden nog een oud pand stond, staat nu een gloednieuw appartementencomplex voor 55-plussers met een wijkontmoetingscentrum. Een unieke plek in Nunspeet waar wonen, zorg en welzijn samenkomen.

Onder grote belangstelling van bewoners, omwonenden en andere genodigden werd de symbolische openingshandeling verricht door wethouder Gert van den Berg, Margreeth Kasper de Kroon, raad van bestuur Zorggroep en Monique Govers, directeur-bestuurder van Omnia Wonen. Met de onthulling van een wensboom werd het complex voor geopend verklaard. Vervolgens hingen aanwezigen een persoonlijke wens in de wensboom.

Langer zelfstandig wonen
De appartementen in de Veluwse Heuvel zijn voor huurders vanaf 55 jaar die – ook in de toekomst – zelfstandig willen blijven wonen. De appartementen zijn hiervoor geschikt door de indeling. Zo zit de badkamer aan de slaapkamer vast en is afgescheiden door een schuifdeur. In de appartementen is voldoende ruimte om te bewegen met een rolstoel of rollator. Ook zijn de appartementen standaard voorzien van een zorgoproepsysteem dat kan worden geactiveerd als er een zorgvraag is.

Oud worden in een woning van Omnia Wonen
Monique Govers: “Wij maken ons sterk voor mensen die ons echt nodig hebben; vanwege hun inkomen of bijzondere woonvraag vanuit zorg en begeleiding. Met het oog op de trend van langer zelfstandig wonen, voelt Omnia Wonen zich verantwoordelijk haar woningen hiervoor geschikt te maken. De Veluwse Heuvel is hier een voorbeeld van. Enerzijds door de indeling en de faciliteiten in de woning. Anderzijds door met onze samenwerkingspartners – gemeente Nunspeet en de Zorggroep – WOC Veluwse Heuvel te faciliteren.

De buurt een stukje ‘mooier’
Het WOC is een ontmoetingsplaats, het kan zorgen voor verbinding en biedt een plek om samen activiteiten te ondernemen. Margreeth Kasper de Kroon: “In het WOC maken wijkbewoners de buurt een stukje ‘mooier’. Wij dragen daaraan graag bij door wijkbewoners waar nodig te ondersteunen. Dit doen we in samenwerking met andere organisaties.” De Zorggroep biedt daar dagbegeleiding voor ouderen en er is een thuiszorgteam aanwezig.

Foto: Gert van den Berg, Monique Govers en Margreeth Kasper de Kroon hesen samen de vlag van WOC Veluwse Heuvel in top.