Gelukkig kunnen veel mensen met thuiszorg zo lang mogelijk thuis blijven. Maar als u steeds meer zorg nodig heeft, kunt u overwegen om verzorgd te gaan wonen in een verzorgingshuis van Zorggroep Noordwest-Veluwe. U woont daar, net als thuis, zoveel mogelijk zelfstandig. Het verschil is echter dat er 24 uur per dag verzorgenden nabij zijn om u waar nodig te ondersteunen. En dat geeft een veilig gevoel. Wat u nog zelf kan, blijft u uiteraard gewoon doen. Deze vorm van zorg werd voorheen ook wel verzorgingshuiszorg genoemd. Verzorgd wonen is mogelijk in:

Als u verzorgd in een verzorgingshuis woont, verblijft u in uw eigen appartement dat van alle gemakken is voorzien. En zodra u het appartement verlaat, is er altijd vertier in het woonzorgcentrum. Drinkt u een kopje koffie in de ontmoetingsruimte, maakt u een praatje met de buurman, gaat u biljarten of doet u mee met de bingo? In alle centra werken dagbestedingscoaches die voor u een activiteitenaanbod op maat willen samenstellen.

Team

Wij werken met vaste teams medewerkers. Zij werken volgens een plan dat samen met u en eventueel uw naaste(n) is opgesteld. Zo houdt u de regie en weet het team hoe zij u het beste kan ondersteunen.

Verhuizing

Het is soms moeilijk om de beslissing te nemen dat het thuis niet meer gaat. Staat u op dit moment ook voor die beslissing en ziet u op tegen een verhuizing? Er zijn maandelijks inloopuren in de woonzorgcentra, komt u gerust eens kijken. U kunt ook geheel vrijblijvend bellen op nummer (088) 056 3000. U krijgt dan een medewerker van het Veluws Ouderen Servicepunt aan de lijn die uw vragen kan beantwoorden.

Komt u verzorgd wonen? Lees op de pagina Wat als het thuis niet meer gaat? hoe u dat regelt.