De coronamaatregelen voor verpleeghuizen zijn per 1 juli j.l. verder versoepeld. Dat is fantastisch nieuws voor iedereen! We hebben een goede balans gevonden tussen enerzijds gastvrijheid en anderzijds veiligheid waardoor er momenteel geen corona in de Zorggroep is. Dit geeft ons vertrouwen voor de verdere verruiming!

Vanaf 3 juli zijn onze locaties weer open voor vaste bezoekers. Dat geldt ook voor de brasserieën. Dat doen we nog steeds met grote voorzichtigheid. De dreiging van het coronavirus ligt immers nog steeds op de loer en de Veluwe is zwaar getroffen geweest door het virus. Als op een locatie toch weer (het vermoeden van) corona is, moeten de maatregelen weer worden teruggedrongen; dat willen we natuurlijk voorkomen! 

Veiligheidsmaatregelen 
Voor ieders veiligheid gelden de volgende afspraken voor elk bezoek:

  • Neem voordat u op bezoek komt, contact op met de afdeling en maak een afspraak
  • Desinfecteer bij binnenkomst eerst uw handen bij de desinfectiezuil (zie de daar aanwezige instructiekaart)
  • Noteer uw naam- en adresgegevens en uw telefoonnummer vervolgens in het gastenboek dat u bij de ingang vindt. Dit is nodig voor het geval er toch corona optreedt op een locatie; wij kunnen dan snel contact met u opnemen voor het bron- en contactonderzoek van de GGD
  • Desinfecteer hierna wederom uw handen met handenalcohol
  • Loop via de kortst mogelijke aangegeven looproute naar uw bestemming
  • Houd tijdens uw bezoek altijd anderhalve meter afstand van elkaar, ook van uw dierbare(n)
  • Desinfecteer bij uw vertrek nogmaals uw handen.

Wandelen met bezoek
Met dit prachtige weer is het heerlijk om samen te gaan wandelen. Dat gunnen wij iedereen van harte! Wandelen met bezoek is toegestaan voor alle bewoners van zowel beschermd als verzorgd wonen, maar ook hier geldt dat u 1,5 meter afstand van elkaar houdtIs dat niet mogelijk? Dan bieden wij bezoek een mondneusmasker aan. Na de wandeling met een rolstoel moeten de handvatten en armleuningen worden gereinigd met 70% alcohol bij de entree van de woning. 

Tenslotte
Kom niet op bezoek als u klachten hebt die te maken kunnen hebben met Covid-19: hoesten, neusverkoudheid, niezen, keelpijn, benauwdheid, koorts, plotseling verlies van reuk en/of smaak.
Krijgt u binnen 2 weken na uw bezoek klachten passend bij COVID-19? Meld dit dan aan de locatiemanager.

Wij wensen u een plezierig bezoek toe!