Kroondomein is een splinternieuw woonzorgcentrum in Ermelo. Hebt u steeds meer verzorging en begeleiding nodig door lichamelijke of geheugenproblemen? Dan is Kroondomein misschien iets voor u. 24 uur per dag zijn er zorgmedewerkers de buurt om u waar nodig te ondersteunen.

Kroondomein beschikt over 76 studio’s en appartementen; de appartementen zijn ook geschikt voor echtparen. Ouderen met geheugenproblemen kunnen hier beschermd wonen. Het gebouw staat op een centrale plek in Ermelo met winkels en andere voorzieningen op loopafstand. Op elke etage is ruimte om elkaar te ontmoeten, samen te eten, hobby’s uit te oefenen, interesses te delen of feestelijke gebeurtenissen te vieren. Op de begane grond is een ruime buurtkamer waar ook mensen uit de buurt van harte welkom zijn. U kunt er samen met buren, familie of vrienden een kop koffie drinken of deelnemen aan een van de gezellige activiteiten die wij organiseren.

Een kijkje in Kroondomein

U bent van harte welkom voor een rondleiding. U dient hiervoor wel van tevoren een afspraak te maken via telefoonnummer 088-0563000.
De carrousel hier onder laat achter elkaar foto’s van de locatie Kroondomein zien. Klikt u op een foto, dan wordt de foto groter. U kunt dan zelf door de foto’s heen bladeren door op de pijltjes te klikken.

Omzien naar elkaar

Kroondomein maakt onderdeel uit van het Oranjepark. Een wijk waarin mensen naar elkaar omkijken op basis van wederkerigheid. Op een heel praktische manier helpen en versterken zij elkaar. Jong, oud, gezond of kwetsbaar: je doet ertoe in het Oranjepark! Burgers van Ermelo en vooral ook de ouderen voor wie de Zorggroep zich inzet, zullen langer in hun eigen leefomgeving kunnen blijven als individualisme plaatsmaakt voor solidariteit en betrokkenheid tussen jong en oud. De Zorggroep heeft het initiatief genomen tot deze concrete vorm van ‘de participatiemaatschappij’.

De Buurtkamer

Met Oranjepark hebben we een inclusieve samenleving voor ogen. Minder individualisme, meer naar elkaar omzien. De Zorggroep richt zich niet alleen op mensen die zorg nodig hebben, maar ook op de mensen om hen heen. De Buurtkamer speelt hierbij een belangrijke rol. Deze ruimte is bedoeld voor iedereen, van kind tot senior. Hier kom je elkaar tegen, kun je je sociale netwerk uitbreiden, contact met anderen versterken, iets voor elkaar betekenen. Hier onderneem je samen iets of haal je informatie.

In de Buurtkamer kunnen buurtbewoners – in afstemming met vrijwilligers en de coördinator informele zorg – initiatieven ontwikkelen die bijdragen aan het doel van de buurtkamer: een ontmoetingsplek bieden aan bewoners van Kroondomein én de buurt. Ook professionele organisaties zijn van harte uitgenodigd om samen met vrijwilligers activiteiten te verzorgen in dit huis van ontmoeting.

Ingang Buurtkamer
De buurtkamer heeft een eigen ingang (niet via ingang Kroondomein):
Oranjepark 12, 3851 RE Ermelo

Sociaal Werker/Wijkondersteuner

Nanda Jansen

e-mail: nanda.jansen@welzijnermelo.nl

website: www.welzijnermelo.nl

Kroondomein

Contactgegevens

Woonzorgcentrum Kroondomein
Sparrenlaan 10
3851 XR Ermelo

  • 088 0564530   (eerste etage)
  • 088 0564532   (tweede etage)
  • 088 0564534   (derde etage)

Buurtkamer in Kroondomein
Oranjepark 12
3851 RE Ermelo

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Faciliteiten

  • Modern, duurzaam gebouw
  • Verschillende ontmoetingsruimtes
  • Een gezellige buurtkamer
  • Kapsalon
  • Diverse verenigingsactiviteiten
  • Dichtbij winkelcentrum

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Kijk dan eens op de pagina Hoe regel ik woonruimte? of neem contact op met het Servicebureau (088) 056 3000.

Cliëntenraad

Bewoners en cliënten kunnen over de zorgverlening meedenken en meepraten. Dit kan bijvoorbeeld via een cliëntenraad die de belangen van de bewoners behartigt. In de Zorggroep zijn 4 regionale cliëntenraden en een centrale cliëntenraad. Lees meer op de pagina medezeggenschap.