Wilt u op een prettige manier uw dag doorbrengen en onder de mensen blijven? Dan kan dagbegeleiding op een locatie bij u in de buurt uitkomst bieden. Een of meerdere dagen of dagdelen per week kunt u met een vaste groep bezoekers de dag doorbrengen. Wellicht komt u zelfs bekenden tegen.

Activiteiten
De activiteiten die bij dagbegeleiding op het programma staan verschillen per locatie en per groep. Wij houden zoveel mogelijk rekening  met individuele wensen. De dagbestedingscoach gaat graag met u in gesprek om uw wensen te bespreken. Voorbeelden van activiteiten zijn: samen koffie of thee drinken, samen eten, spelletjes doen, de krant lezen, oefeningen doen voor uw conditie of geheugentraining.

Voordelen
Bezoekers van de dagbegeleiding waarderen niet alleen het activiteitenaanbod. Een bijkomend voordeel is dat zij meer bewegen en zich daardoor prettiger voelen. Anderen zijn juist blij met de duidelijke invulling van de dag. Voor mantelzorgers is het voordeel dat zij even tijd voor zichzelf hebben. Sommige bezoekers overbruggen met dagbegeleiding de periode tot aan de verhuizing naar een van de zorgcentra of een zorgwoning.

Locaties
U kunt de dagbegeleiding bezoeken in:

  • Weideheem in Harderwijk
  • Kroondomein in Ermelo
  • De Schauw en Elim in Putten
  • Binnenhof en Veluwse Heuvel in Nunspeet

Indicatie
Om dagbegeleiding te bezoeken, hebt u een indicatie nodig. U kunt deze aanvragen bij het Wmo-loket van uw gemeente – lees meer over Ondersteuning vanuit de Wmo –  of vanuit de Wet langdurige zorg als zorg in natura. Zonder indicatie kunt u dagbegeleiding ook bekostigen uit eigen middelen.

Informatie
Voor meer informatie kunt u het servicebureau van de Zorggroep bellen, tel. 088 0563000. Bekijk op deze pagina ook eens de films van dagbegeleiding in Ittmannshof, wijkontmoetingscentrum Binnenhof of de Schauw.