Print Friendly, PDF & Email

rmatie voor ouderen die vanwege lichamelijke beperkingen naar Weideheem gaan verhuizen en voor hun naasten.

Hebt u plannen om te verhuizen naar Weideheem en hebt u daar vragen over? Misschien vindt u de antwoorden hieronder in de veelgestelde vragen en antwoorden.

Wat zijn de faciliteiten?
Voor gezelligheid, een kopje koffie, de kleine kaart (broodjes en snacks) of een warme maaltijd bent u welkom in het grand café  Er is ook  een biljart en een kapsalon. Buiten is een vijver met terras.

Hoe groot is mijn appartement?
Zodra een appartement beschikbaar is, kunt u deze bezichtigen en opmeten.

Wat kan ik meenemen?
Er zijn vitrages en een hoog/laagbed. U kunt zelf beslissen wat u verder meeneemt aan huisraad. Er mag een wasmachine mee, een wasdroger kan niet i.v.m. brandveiligheid. Wel vragen wij om rekening te houden met de beschikbare ruimte. Er dient voldoende manoeuvreerruimte zijn voor zorgmedewerkers en het gebruik van hulpmiddelen zoals een rolstoel. Als u een scootmobiel heeft, dan kunt u deze plaatsen in de aangewezen ruimte

Mag ik huisdieren meenemen?
Ja, mits u hier zelf voor zorgt en medebewoners geen bezwaar hebben. Maak uw wens bij ons kenbaar. Wij zullen dit voor u navragen.

Moet ik iets regelen voor de was?
Wij regelen de verschoning van het linnengoed. Persoonlijke was kunt u zelf laten wassen of uitbesteden. Maak uw wens bij ons kenbaar, want dan nemen wij dit op in uw dossier.

Moet ik iets regelen voor de maaltijden?
Tussen de middag bent u welkom in de Brasserie voor de warme maaltijd. Hieraan zijn geen kosten verbonden. De broodmaaltijden regelt u zelf. U ontvangt hiervoor een zogeheten broodvergoeding van ca 75 euro per maand.

Moet ik verder nog iets regelen?
U hebt een geldig identiteitsbewijs nodig.

Wat moet ik betalen voor de zorg?
Het CAK is de landelijke organisatie die de kosten bepaalt en in rekening brengt (de Zorggroep is hierbij niet betrokken). De kosten zijn afhankelijk van uw inkomen, vermogen en woonsituatie. Bereken zelf de eigen bijdrage op www.cak.nl.

Staat de informatie die u wilt weten niet vermeld? Voordat u verhuist krijgt u meer informatie.

Laatst bewerkt op 16 juni 2024