Print Friendly, PDF & Email

Informatie voor ouderen die vanwege psychogeriatrische problematiek (dementie) naar de Arcade gaan verhuizen en voor hun naasten.

Hebt u plannen om te verhuizen naar de Arcade en hebt u daar vragen over? Misschien vindt u de antwoorden hieronder in de veelgestelde vragen en antwoorden.

Wat zijn de faciliteiten?
Een gezellige ontmoetingsruimte op de begane grond. Als daar geen medewerker of vrijwilliger is, kunt u zelf koffie/thee uit de automaat halen. In het gebouw zit ook kapsalon Hairstyling Elly (bereikbaar op nummer 06 13832291 of 06-23565725) en op de begane grond is een bibliotheek, labyrintfiets en een buitenterras. Team Welzijn is actief binnen de Arcade en biedt activiteiten aan, deze worden gepresenteert op het overzicht in de hal.

Hoe groot is de zit-slaapkamer?
Zodra er een kamer beschikbaar is, kunt u deze bezichtigen en opmeten.

Wat is er aanwezig?
Er zijn gordijnen, een hoog-laag bed en een lade- en hangkast. Deze zijn in eigendom van de Zorggroep en zijn in bruikleen. U kunt de kamer verder zelf inrichten. Wel vragen wij om rekening te houden met de beschikbare ruimte. Er dient voldoende manoeuvreerruimte te zijn voor zorgmedewerkers en het gebruik van hulpmiddelen zoals een rolstoel.

Moet ik iets regelen voor de was?
Wij regelen de verschoning van het linnengoed. Persoonlijke was kunt u zelf laten wassen of uitbesteden. Maak uw wens bij ons kenbaar, dan nemen wij dit op in uw dossier.

Moet ik iets regelen voor de maaltijden?
Nee, u kunt deelnemen aan de gezamenlijke maaltijden. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Moet ik verder nog iets regelen?
U hebt een geldig identiteitsbewijs nodig.

Wat moet ik betalen voor de zorg?
Het CAK is de landelijke organisatie die de kosten bepaalt en in rekening brengt (de Zorggroep is hierbij niet betrokken). De kosten zijn afhankelijk van uw inkomen, vermogen en woonsituatie. Bereken zelf de eigen bijdrage op www.cak.nl.

Staat de informatie die u wilt weten niet vermeld? Voordat u verhuist krijgt u meer informatie.

Laatst bewerkt op 3 juni 2024