Het nieuwe appartementencomplex Boerhaavehof – opgeleverd in juli 2019 – biedt ruimte aan 48 cliënten van Zorggroep Noordwest-Veluwe. Zij beschikken over een eigen wooneenheid die is afgestemd op hun behoeften.

Het huis is niet van Omnia en niet van de Zorggroep, maar van de bewoners. Alles wat zich binnen de muren gaat afspelen, wordt compleet georganiseerd rondom hen. Alle bewoners kunnen straks gebruik maken van de algemene ruimtes in het midden van het gebouw, op elke verdieping. Ze zijn allemaal in een andere sfeer ingericht.

Als iemand zich prettig voelt in het Grand Café op de begane grond naast de tuin: welkom! Wie graag bezig is met zijn handen, voelt zich wellicht vooral op de tweede verdieping thuis. Daar is de creatieve ruimte waar je kunt schilderen, knutselen en zagen. Op de derde verdieping is de ruimte wat sportiever ingericht. Hier komt een biljart en staan fietsen waarmee je virtueel de wereld over kunt toeren. Ook komt er een zitje om samen sport te kijken op de televisie. Op de vierde verdieping staan een grote boekenkast en een piano; dit is de plek om wat te lezen, muziek te luisteren of zelf muziek te maken.
Zo kunnen de bewoners, ieder met zijn eigen interesse, een plek vinden waar zij graag vertoeven en waar zij mensen treffen met dezelfde interesses. Het is de bedoeling dat het gebouw ook een belangrijke buurtfunctie gaat vervullen.

Verhuizen
De komende maanden gaat Zorggroep Noordwest-Veluwe hard aan de slag met de inrichting van Boerhaavehof en de verhuizing van bewoners. De verwachting is dat alle bewoners najaar 2019 zijn gesetteld. Begin 2020 staat de officiële opening van Boerhaavehof gepland.

Contactgegevens

Boerhaavehof
Boerhaavelaan 108
3843 AP Harderwijk

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem contact op met het Servicebureau (088) 056 3000.