Nog geen jaar open en het werd alweer tijd voor een grondige schoonmaak. Voor Korenbloem (locatie Sonnevanck) hét uitgelezen moment om de netwerkparticipatie optimaal te benutten!

Hoewel het gebouw van Korenbloem misschien een wat verouderde uitstraling heeft, is niets minder waar als het gaat om de binnenkant. Een jaar geleden onderging het een renovatie om als Korenbloem 3 en de Proeftuin (Korenbloem 4) weer haar deuren te kunnen open.

Nu beide afdelingen volledig bezet zijn en er een vast team samenwerkt, vonden enkele collega’s het tijd om dit voorjaar ook weer fris te beginnen. Vooral de Korenbloem 4, die sterk de nadruk legt op netwerkparticipatie, laat bepaalde huishoudelijke taken zelfs over aan de familie en vrienden van de bewoners. Dit netwerk werd opgetrommeld en uitgenodigd om mee te helpen met de voorjaarsschoonmaak. Niet alleen voor Korenbloem 4, maar ook voor de naastgelegen afdeling Korenbloem 3. Deze twee afdelingen werken zo nauw samen dat dit vanzelfsprekend was.

Het bleek een groot succes! Al vroeg in de ochtend werd begonnen met het schoonmaken van het terras en de tuinmeubelen. Bloemen werden geplant, ramen gezeemd en keukens gesopt. Vooral het buitenterrein kon wel een opfrisbeurt gebruiken. Een ding is zeker: Korenbloem is maar wat blij met haar netwerk. Lieve familie: bedankt!

Door: Henrike Middag, woonzorgassistent