Gaat thuis wonen niet meer vanwege zware lichamelijke klachten of een chronische ziekte? Dan bent u welkom in een van de woonzorgcentra van de Zorggroep waar u beschermd kunt wonen. Deze vorm van zorg werd voorheen ook wel verpleeghuiszorg genoemd. Als u besluit te verhuizen, zal het leven daar zoveel mogelijk doorgaan zoals u dit wenst. U heeft de regie en het zorgteam zal u ondersteunen bij uw verzorging en dagelijkse activiteiten. Ook krijgt u gericht behandelingen aangeboden.

Woonzorgcentra

De Zorggroep biedt beschermd wonen somatiek aan in:

Er zijn verschillende woonvormen. In Elim verblijft u in een kleinschalige woongroep, bij Sonnevanck of de IJsvogel op een afdeling en bij Kroondomein in een studio.

Vriendelijk én deskundig team

Op elke locatie werkt een vast team medewerkers. Het team krijgt dagelijks ondersteuning van enthousiaste gastvrouwen en vrijwilligers; voor net dat beetje meer persoonlijke aandacht. Er is ook een (para)medisch team met een specialist ouderengeneeskunde, een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een diëtist, een logopedist en een psycholoog. Naast het paramedisch team kan ook een beroep worden gedaan op de geestelijk verzorger. Een dagbestedingscoach denkt graag met u mee over een plezierige daginvulling.

Verhuizing

Het is soms moeilijk om de beslissing te nemen dat het thuis niet meer gaat. Staat u op dit moment ook voor die beslissing en ziet u op tegen een verhuizing? Weet dan dat de medewerkers van de Zorggroep u graag bijstaan met hulp en advies. Zij denken graag mee en kunnen eventueel ook de aanmelding regelen. Bel (088) 056 3000 of stuur een e-mail naar: servicebureau@znwv.nl.

Komt u beschermd wonen? Lees op de pagina Wat als het thuis niet meer gaat? hoe u dat regelt.