Thuis in een vertrouwde omgeving is voor veel mensen de plaats waar ze willen zijn, ook als het levenseinde nadert. Toch zijn er soms omstandigheden waardoor dat niet meer mogelijk is. Bijvoorbeeld als u alleen bent of als de zorgverlening thuis niet meer haalbaar is.

Het kan ook zijn dat u het zelf veiliger vindt om in een beschermde omgeving te zijn. Binnen Hospice Jasmijn Harderwijk willen we zo’n omgeving zijn. Uw thuis kunnen wij niet evenaren, maar we streven er wel naar om de omstandigheden zo te maken dat u zich als thuis kunt voelen. In Hospice Jasmijn Harderwijk kunt u 24 uur per dag een beroep doen op verpleegkundige, paramedische en medische ondersteuning, zoals een palliatief consulent, een specialist ouderengeneeskunde, een geestelijk verzorger, een psycholoog, een diëtist, een ergotherapeut, een fysiotherapeut, een logopedist en een medewerker welzijn.

Contact en informatie
Voor het verblijf in Hospice Jasmijn Harderwijk is een verwijzing door een behandelend arts of huisarts nodig. Daarna wordt er een passende indicatie voor u geregeld. De zorgverzekering vergoedt uw verblijf, er wordt wel een inkomensafhankelijke bijdrage gevraagd. Voor meer informatie kunt u binnen kantooruren contact opnemen servicebureau, tel. (088) 056 3000. Buiten kantooruren kunt u Hospice Jasmijn Harderwijk bellen op nummer (088) 056 3598.

Geschoolde vrijwilligers
Voor net dat beetje meer zorg en aandacht werkt Hospice Jasmijn Harderwijk samen met ZorgDat. Een enthousiaste groep, geschoolde vrijwilligers doet via deze organisatie vrijwilligerswerk bij het hospice. Neem voor meer informatie over het vrijwilligerswerk in het hospice contact op met Elisabeth Eskes, coördinator informele zorg, via elisabeth.eskes@znwv.nl of 06 – 230 85 910.

Stadsdichter Wietse Hummel schreef in oktober 2017 een gedicht over het hospice. Download hier de digitale kaart met gedicht over Hospice Jasmijn Harderwijk.

Contactgegevens

Hospice Jasmijn Harderwijk
Sonnevancklaan 2, 3847 LC Harderwijk
Telefoon: (088) 056 3000 (tijdens kantooruren)
Telefoon: (088) 056 3598 (buiten kantooruren)

Faciliteiten

•             Gezamenlijke huiskamer met open haard
•             Stilteruimte
•             Faciliteiten Sonnevanck (internetcafé, kapsalon, brasserie Vivaldi, Dierenweide Dier en Wij, speelhoek en –tuintje voor kinderen, De Waterlelie (ontspanningsruimte)

Meer informatie

Cliëntenraad van het Specialistisch Centrum Ouderenzorg >>

Wilt u meer informatie? Kijk dan eens in de folder Als thuis sterven niet meer mogelijk is van Hospice Jasmijn Harderwijk of neem contact op met het servicebureau (088) 056 3000.