Sonnevanck is gelegen in de bosrijke omgeving tussen Harderwijk en Ermelo. Het heeft een rijke historie en veel Harderwijkers kennen het van vroeger. Wat niet iedereen weet is dat Sonnevanck de afgelopen jaren is veranderd in een modern complex met diverse voorzieningen.

Verspreid over het terrein staan verschillende gebouwen waaronder veel nieuwbouw. Ouderen met lichamelijke klachten die veel verzorging en verpleging nodig hebben, wonen in Brem, Crocus, (een deel van) de Korenbloem, de Bloementuin en de Vlindertuin. Brem en Crocus zijn gelegen in het hoofdgebouw. De Korenbloem ligt helemaal achteraan op het terrein in de luwte. De Bloementuin en de Vlindertuin is de nieuwbouw die aan het begin van het terrein direct zichtbaar is. De bewoners van de Vlindertuin krijgen naast verzorging en verpleging ook intensieve begeleiding vanwege specifieke aandoeningen.

Verscholen achter het hoofdgebouw van Sonnevanck staan vier twee-onder-een kap woningen met de namen Iris, Hortensia, Myrthe en Rozemarijn. In deze woningen wonen ouderen met geheugenproblemen, net als in een deel van de Korenbloem.

Brem
Brem is de crisis- en observatieafdeling in het hoofdgebouw. Deze afdeling levert alleen kortdurende zorg aan ouderen met lichamelijke problemen. Bewoners gaan na hun verblijf bij Brem terug naar huis. Als dat niet mogelijk is, wordt er passende woonruimte gezocht.

Voorzieningen
Sonnevanck is een langgerekt terrein waar het prettig wandelen is, bijvoorbeeld langs de kinderboerderij. In het hoofdgebouw zit een kapsalon, internetcafé en restaurant Vivaldi. Binnen en buiten is een speelplek voor kinderen gemaakt. Op het terrein staat ook een kerk waar geregeld diensten of andere activiteiten plaats vinden.

Kom gerust eens kijken in Sonnevanck tijdens een van de inloopuren. U bent van harte welkom.

Contactgegevens

Sonnevanck
Sonnevancklaan 2
3847 LC Harderwijk
Telefoon: (088) 056 3000

Faciliteiten

  • Internetcafé
  • Kapsalon
  • Brasserie Vivaldi met open haard en terras!
  • Kerk
  • Dierenweide Dier en Wij
  • Speelhoek en –tuintje voor kids
  • Fysiotherapie behandelruimte
  • De Waterlelie (ontspanningsruimte)
  • Wandelpad
  • Diverse leuke verenigingsactiviteiten

Meer informatie

Cliëntenraad van het Specialistisch Centrum Ouderenzorg >>

Wilt u meer informatie? Kijk dan eens op de pagina Hoe regel ik woonruimte? of neem contact op met het servicebureau (088) 056 3000.

Vrienden van Sonnevanck

De Stichting stelt zich ten doel om het leven van de bewoners van verpleeghuis Sonnevanck te veraangenamen. De Stichting ontvangt haar financiële middelen uit legaten, schenkingen van donateurs, erfstellingen en overige baten. Zij besteedt deze aan zaken voor de bewoners van Sonnevanck, die niet bekostigd kunnen worden uit de investeringsbegroting van Sonnevanck zelf. Het streven van de Stichting is om het belang van de bewoner voorop te stellen.

> Meer informatie