Sonnevanck is gelegen in de bosrijke omgeving tussen Harderwijk en Ermelo. Het heeft een rijke historie en veel Harderwijkers kennen het van vroeger. Wat niet iedereen weet is dat Sonnevanck de afgelopen jaren is veranderd in een modern complex met heel veel voorzieningen.

Twee-onder-een-kap
Verscholen achter het hoofdgebouw van Sonnevanck liggen vier fraaie twee-onder-een kap woningen met de namen Iris, Hortensia, Myrthe en Rozemarijn. In deze woningen kunnen ouderen met dementie beschermd wonen in woongroepen. Dit geldt ook voor het door bomen omgeven complex De Korenbloem. Zo’n woongroep heeft alles weg van het wonen in een gewoon woonhuis met een gezellige, gezamenlijke huiskamer en eigen zit-slaapkamers. Bewoners van De Korenbloem hebben de beschikking over een binnentuin. Op afdeling Korenbloem 5 wonen geen mensen met dementie, maar mensen met somatische (lichamelijke) klachten.

Crocus en Brem
In het hoofdgebouw van Sonnevanck kunnen ouderen met zware lichamelijke klachten beschermd wonen op afdeling Crocus en Brem. Bewoners hebben de beschikking over een privé zit-slaapkamer en kunnen gebruik maken van een gezamenlijke huiskamer. De afdeling is gelegen nabij een gezellig binnenplein. Aan dit plein liggen een kapsalon, internetcafé en speelhoek voor kinderen.

Dahlia
Dahlia is de crisis- en observatieafdeling in het hoofdgebouw. Deze afdeling levert alleen kortdurende zorg. Bewoners gaan na hun verblijf bij Dahlia terug naar huis. Als dat niet mogelijk is, wordt er passende woonruimte gezocht.

Kom gerust eens kijken in Sonnevanck tijdens een van de inloopuren. U bent van harte welkom.

Contactgegevens

Sonnevanck
Sonnevancklaan 2
3847 LC Harderwijk
Telefoon: (088) 056 3000

Faciliteiten

  • Internetcafé
  • Kapsalon
  • Brasserie Vivaldi met open haard en terras!
  • Kerk
  • Dierenweide Dier en Wij
  • Speelhoek en –tuintje voor kids
  • Fysiotherapie behandelruimte
  • De Waterlelie (ontspanningsruimte)
  • Wandelpad
  • Diverse leuke verenigingsactiviteiten

Meer informatie

Cliëntenraad van het Specialistisch Centrum Ouderenzorg >>

Wilt u meer informatie? Kijk dan eens op de pagina Hoe regel ik woonruimte? of neem contact op met het servicebureau (088) 056 3000.

Vrienden van Sonnevanck

De Stichting stelt zich ten doel om het leven van de bewoners van verpleeghuis Sonnevanck te veraangenamen. De Stichting ontvangt haar financiële middelen uit legaten, schenkingen van donateurs, erfstellingen en overige baten. Zij besteedt deze aan zaken voor de bewoners van Sonnevanck, die niet bekostigd kunnen worden uit de investeringsbegroting van Sonnevanck zelf. Het streven van de Stichting is om het belang van de bewoner voorop te stellen.

> Meer informatie