Ittmannshof is een modern en relatief klein woonzorgcentrum midden in Nunspeet. Er heerst een ons-kent-ons gevoel. Ittmannshof herbergt drie woningen voor ouderen met geheugenproblemen die er beschermd kunnen wonen. Deze woningen hebben de namen Oleander, Sering en Magnolia.

Zo’n woning heeft alles weg van het wonen in een gewoon woonhuis; met een riante, gezamenlijke huiskamer, eigen zit-slaapkamers en een tuin of balkon. Bij de bouw én de inrichting is goed rekening gehouden met mensen met dementie. Elke woning is ruim ingedeeld. De gangen zijn voorzien van grote foto’s, bijvoorbeeld van een weiland met weidedieren. Zo kunt u er met plezier een ommetje maken. Op de begane grond bevindt zich de balzaal. Dit is een ontmoetingsruimte – met een gezellig zitje – waar iedereen in Ittmannshof gebruik van kan maken. In de Balzaal worden geregeld activiteiten georganiseerd. In oktober 2021 start de aanleg van een belevingstuin bij Ittmannshof. Lees verder >>

Een kijkje in Ittmannshof

Het is mogelijk een rondleiding te krijgen. U bent van harte welkom. U dient zich hiervoor wel van te voren aan te melden via telefoonnummer 088-0563000.  Bekijk alvast onderstaande foto’s in het fotocarrousel om een indruk te krijgen. Dit carrousel laat achter elkaar foto’s van locatie Ittmannshof zien. Klikt u op een foto, dan wordt de foto groter.  U kunt dan zelf door de foto’s heen bladeren door op de pijltjes te klikken.

Contactgegevens

Woonzorgcentrum Ittmannshof
Ittmannserf 1, 8071 JK Nunspeet
Telefoon: (088) 056 3000

Faciliteiten

•             Dichtbij het winkelcentrum
•             Kapsalon
•             Besloten tuin met volière
•             Sfeervolle ontmoetingsruimte (de balzaal)
•             Belevingsruimtes
•             Een actief verenigingsleven
•             Behandelaren in huis (o.a. een fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut, psycholoog).
•             Fraaie wandelgang met illustraties en levensgrote foto’s van onder andere schapen in de wei.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Kijk dan eens op de pagina Hoe regel ik woonruimte? of neem contact op met het Servicebureau (088) 056 3000.

Stichting Vrienden van Ittmannshof

De Stichting Vrienden van Ittmannshof heeft tot doel het leven van bewoners in Ittmanshof te Nunspeet te veraangenamen; en dit in de ruimste zin des woords. In de praktijk houdt dit: het vergaren van financiën, het beslissen waaraan deze worden besteed en het verrichten van enige hand- en spandiensten die hiermee verband houden.