Wilt u graag zelfstandig wonen met zorg aan huis? Dat kan, de thuiszorg kan u deze zorg bieden, of u nu thuis blijft wonen of ervoor kiest om een zorgwoning (aanleunwoning) te huren. Het voordeel van een zorgwoning is dat u gebruik kunt maken van de faciliteiten in het nabij gelegen woonzorgcentrum, denk daarbij bijvoorbeeld aan de kapsalon of een restaurant.

De faciliteiten verschillen per woonzorgcentrum. Veel mensen die in een zorgwoning (aanleunwoning) wonen, vinden vertier en ontspanning bij de woonzorgcentra, denk daarbij aan gezellige avondjes uit, zoals een lopend buffet, een voorstelling of deelname aan een vereniging zoals een zang- of creatieve vereniging.

Zorgwoningen/aanleunwoningen in Harderwijk:

  • Woningen bij Woonzorgcentrum Randmeer aan het Westeinde
  • Woningen bij wijkontmoetingscentrum De Aanleg, Albert Verweyplein 30
  • De Zevenakkers, Guido Gezellelaan

Zorgwoningen in Ermelo:

  • Vier woningen (vrije sector) in Kroondomein
  • De woningen bij woonzorgcentrum De IJsvogel

Zorgwoningen in Putten:

  • De woningen bij woonzorgcentrum De Schauw
  • De woningen bij woonzorgcentrum Elim in Kerckepad en De Pastorye en aan de Engweg, de Molenstraat en de Molenweg

Zorgwoningen in Nunspeet:

  • Vijf woningen in wijkontmoetingscentrum De Veluwse Heuvel (de toewijzing van deze woningen verloopt via Omnia Wonen). Deze woningen worden verhuurd aan cliënten die een indicatie hebben om opgenomen te worden. Huurders krijgen zorg op maat aan huis.

Informatie en aanmelding
Als u belangstelling hebt voor een zorgwoning/aanleunwoning, kunt u contact opnemen met de afdeling klantadvies van Zorggroep Noordwest-Veluwe, tel. (088) 056 3000. U krijgt dan een medewerker aan de lijn die u informatie kan geven en indien gewenst een aanmeldformulier. Doorgaans is er een wachtlijst voor de zorgwoningen. De afdeling klantadvies beheert deze wachtlijst en neemt contact met u op als er een woning beschikbaar is. De verhuur van de zorgwoningen wordt verzorgd door de plaatselijke woningstichting of een van de overige verhuurorganisaties. De verhurende instantie zorgt ervoor dat u de woning kunt bezichtigen zodra er een vrij komt. Ook is deze instantie uw aanspreekpunt als er onderhoud moet worden gedaan.