Clarie,_Alexandra,_Nathalie_en_Willy_casemanagers_dementie_Harderwijk,_Putten,_Ermelo_en_Nunspeet

Een casemanager is een speciaal opgeleide wijkverpleegkundige.  Zij is gespecialiseerd in thuiszorg met dementie. De casemanager is er voor de dementerende én de naastbetrokkenen. Zij geeft adviezen in het dagelijks omgaan met de ziekte, begeleiding en steun bij de verwerking. Door de intensieve betrokkenheid van de casemanager kan de dementerende langer thuis blijven wonen.

Mensen met dementie hebben vaak een complexe of meervoudige zorgvraag. Daarom zijn zij gebaat bij ketenzorg. De wijkverpleegkundigen heeft hierin een belangrijke regelfunctie. Op de foto staan de casemanagers van Zorggroep Noordwest-Veluwe:
Clarie Spelmink – Veldkamp Harderwijk
Alexandra Kaal – Putten
Nathalie Holstege – Ermelo
Willy Fidder – Nunspeet
Petra Muskee – Nunspeet (niet op de foto)

Over dementie
Dementie is een ziekte die afscheid betekent. Afscheid van de eigen regie over het leven, afscheid van de verstandelijke vermogens en uiteindelijk afscheid van het leven. De casemanager heeft hier volop aandacht voor en is een steun en toeverlaat op moeilijke momenten. Wij snappen dat u zoekt naar meer informatie over deze ziekte. Alzheimer Nederland is dan de juiste plaats voor u. Zij bieden informatie en advies over dementie. Lees meer over dementie op de website van Alzheimer Nederland.

Netwerk Dementie Plus
De casemanagers zijn aangesloten bij het regionale Netwerk Dementie Plus, waarin meerdere organisaties samenwerken. Door de onderlinge samenwerking wordt het gehele aanbod in de regio nog completer. We maken gebruik van elkaars kennis en expertise. Lees hier meer over het Netwerk Dementie Plus.

Aanmelding en informatie over dementie
Neem contact op met een casemanager via het servicebureau (088) 056 3000. Onze collega’s spreken graag de mogelijkheden met u door en adviseren waar mogelijk. Voor meer informatie kunt u ook de tipkaart Omgaan met dementie of de nieuwsbrief Thuis met dementie downloaden.

Casemanagement dementie is onderdeel van de thuiszorg in Harderwijk, Ermelo, Nunspeet of Putten.