Als de nood aan de man komt, is het een geruststellend idee dat u kunt terugvallen op Zorggroep Noordwest-Veluwe. Wij bieden persoonsalarmering in Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten.

Wij werken hiervoor samen met twee organisaties: FocusCura en Vérian. Bij FocusCura krijgt u de (abonnements)kosten van de alarmering (deels) vergoed van uw zorgverzekeraar wanneer u een medische indicatie hebt, maar ook bij bepaalde aanvullende verzekeringen. Bij Verian is deze mogelijkheid er niet.

Informatie over persoonsalarmering van FocusCura

De persoonsalarmering vraagt u aan bij FocusCura en bestaat uit minimaal twee onderdelen;
– een alarmapparaat, dat op een centrale plek in uw huis wordt geplaatst en
– een draadloze zender met een spatwaterdichte alarmknop, die u dag en nacht om bijvoorbeeld uw pols of hals (ook in de vorm van een sierlijke ketting) kunt dragen.
Bij FocusCura kunt u kiezen uit verschillende pakketten. U kunt zich via deze link aanmelden. Bent u verzekerd bij een van de labels van Achmea (o.a. Zilverenkruis, Interpolis, FBTO) gebruik dan deze link om bij FocusCura de alarmering aan te vragen.

De algemene voorwaarden bij alarmering via FocusCura vindt u hier.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van FocusCura of een e-mail sturen naar service@focuscura.nl. FocusCura is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur via  030 – 692 70 50.  

Informatie over persoonsalarmering van Verian 

Ook werken wij samen met Vérian Alarm Centrale. Als u voor persoonsalarmering kiest, zal Vérian de alarmeringsapparatuur bij u installeren en de toegang tot uw woning met u regelen. U krijgt van Vérian een zender met alarmknop die u in huis om uw hals of pols kunt dragen. Met één druk op de alarmknop staat u in verbinding met de zorgcentrale. Deskundige verpleegkundige centralisten nemen uw melding aan en regelen dat de juiste hulp wordt ingeschakeld. Zij zien wie u bent, waar u woont en wat uw medische gegevens zijn.

Alarmopvolging ‘s nachts

Alarmeringsoproepen die gedurende de nacht binnenkomen worden opgevolgd door een regionaal nachtzorgteam van Icare. Binnen 30 minuten is er een verpleegkundige of verzorgende bij u, ongeacht het tijdstip of de dag van de week.

Wilt u meer informatie over persoonsalarmering? Neem contact op met de alarmcentrale van Vérian: 088 126 3126.

Wilt u meer weten over de zorg van de Zorggroep? Bel tijdens kantooruren: 088 056 3000.