De wijkverpleegkundige bepaalt in een gesprek met u welke professionele zorg u nodig hebt en welke zorg en ondersteuning de omgeving (mantelzorg) kan bieden. We informeren u over onze werkwijze en we maken samen afspraken over de zorg die u gaat ontvangen. De professionele zorg wordt geleverd door een vast team van medewerkers.

Verzorging
Kunt u, of iemand die u kent, niet meer structureel uzelf verzorgen? Heeft u hulp nodig bij het aantrekken van steunkousen of om onder de douche te stappen? Maak gebruik van de persoonlijke verzorging door Zorggroep Noordwest-Veluwe. De zorg kan bestaan uit: algemene persoonlijke verzorging, wassen en douchen, aan- en uitkleden, in en uit bed gaan, toiletgang, medicijnbeheer en medicijninname, aantrekken en uitdoen van elastische kousen en het zwachtelen van de benen of andere lichaamsdelen.

Verpleging
Wij verplegen ouderen in de gemeenten Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten. Een zo veel mogelijk dezelfde verpleegkundige verpleegt u thuis. De zorg kan bestaan uit: wondverzorging, medicijnen toedienen/injecteren, sondevoeding geven, stoma verzorgen, verzorgen van urinekatheter, adviseren en hulp in het omgaan met ziekte/lichamelijke klachten/ pijn en terminale thuiszorg.

Verzorging en verpleging is onderdeel van de thuiszorg in Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Putten.