Dan wilt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Het is fijn dat u steeds dezelfde vertrouwde gezichten ziet. Wij bieden thuiszorg vanaf de eerste hulpvraag in het huishouden, tot complexe zorg. U leest op deze pagina over de thuiszorg die u kunt krijgen in Harderwijk, Ermelo, Nunspeet en Putten

Zorg en dienstverlening

Misschien heeft u eerst een lichte hulpvraag, maar groeit uw behoefte aan zorg. Daarom bieden wij ketenzorg. Onze zorgverlening kan bestaan uit: hulp bij het huishouden, persoonsalarmering, dagactiviteiten en welzijn, begeleiding, verzorging en verpleging of casemanagement dementie.
Lees rustig verder welke zorg u kunt krijgen in uw eigen huis.

Thuiszorg Zorggroep krijgt een dikke 8 >>

In 3 stappen naar de beste thuiszorg

Stap 1

Aanvragen van thuiszorg
Als u denkt thuiszorg nodig te hebben kunt u dit aanvragen via:
• het servicebureau (088- 056 3000)
• een wijkverpleegkundige
• uw huisarts

Vervolgens plant een wijkverpleegkundige zo spoedig mogelijk een intakegesprek met u of uw mantelzorger. Als direct zorg nodig is dan wordt de zorg gelijk gestart.

Stap 2

Intakegesprek
De wijkverpleegkundige komt bij u thuis voor een gesprek. U bespreekt wat nodig is om de zorg te starten. De wijkverpleegkundige stelt een wijkverplegingsindicatie. Hierin staat wanneer, hoe lang en welke zorgmomenten u ontvangt. Vervolgens komt een thuiszorgteam op afgesproken tijden bij u langs om u de zorg te verlenen.

Stap 3

Vergoeding
Wijkverpleging zit in uw basisverzekering. Dit betekent dat thuiszorg u zelf niets kost. U betaalt zelfs geen eigen risico of bijdrage. Uw thuiszorgaanbieder declareert de geleverde zorg bij uw zorgverzekeraar, u hoeft ook daar niks voor te doen. Alleen als u een ZZP (zorgzwaartepakket) uit de Wet Langdurige Zorg heeft, maar wel zorg bij u thuis ontvangt, moet u wél een eigen bijdrage betalen.

Bekijk filmpje over de 3 stappen naar de beste thuiszorg