De thuiszorg van Zorggroep Noordwest-Veluwe helpt ouderen op de Veluwe om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. We doen dat met aandacht en een flinke dosis passie voor de ouderenzorg. In gemeentes Harderwijk, Ermelo, Putten en Nunspeet zijn wij er voor ouderen die onze hulp willen inschakelen. U kunt bij ons terecht voor hulp bij het huishouden, persoonsalarmering, begeleiding, verzorging, verpleging, casemanagement dementie.

Thuiszorg met aandacht

“Tijd voor een praatje is er vast niet”, we horen dit vaker van mensen die ons niet kennen, maar niets is minder waar. Ook dat hoort bij de thuiszorg. We willen juist zien en horen hoe het met cliënten gaat. Soms, omdat we de zorg daarmee kunnen verbeteren en soms vanwege de gezelligheid. De zorg is en blijft tenslotte mensenwerk!

Waar bieden wij thuiszorg?

Wij bieden thuiszorg in de volgende postcodegebieden:

  • 8070 t/m 8072 Nunspeet
  • 8075 Elspeet
  • 8076 Vierhouten
  • 8077 Hulshorst
  • 3840 t/m 3848 Harderwijk
  • 3849 Hierden
  • 3850 t/m 3853 Ermelo
  • 3880 t/m 3882 Putten

In 3 stappen naar de beste thuiszorg

Aanvraag thuiszorg

Als u thuiszorg van Zorggroep Noordwest-Veluwe wilt aanvragen, dan kunt u ons servicebureau bellen. Het telefoonnummer is 088 0563000. U kunt de wijkverpleegkundigen ook e-mailen: team Harderwijk, team Putten, team Ermelo, team Nunspeet. De wijkverpleegkundige neemt zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak te maken voor een intakegesprek met u of uw mantelzorger. Als direct zorg nodig is, dan wordt dit gelijk gestart.

Gesprek wijkverpleegkundige

De wijkverpleegkundige komt bij u thuis voor een gesprek. U bespreekt wat nodig is om de zorg te starten. De wijkverpleegkundige stelt een wijkverplegingsindicatie. Hierin staat wanneer, hoe lang en welke zorgmomenten u ontvangt. Vervolgens komt een thuiszorgteam op afgesproken tijden bij u langs om u de zorg te verlenen.

Vergoeding

Wijkverpleging zit in uw basisverzekering. Dit betekent dat thuiszorg u zelf niets kost. U betaalt zelfs geen eigen risico of bijdrage. Uw thuiszorgaanbieder declareert de geleverde zorg bij uw zorgverzekeraar, u hoeft ook daar niks voor te doen. Alleen als u een ZZP (zorgzwaartepakket) uit de Wet Langdurige Zorg heeft, maar wel zorg bij u thuis ontvangt, moet u wél een eigen bijdrage betalen.

Bekijk filmpje over de 3 stappen naar de beste thuiszorg

Ondersteuning vanuit de Wmo

Woont u zelfstandig thuis maar hebt u daarbij ondersteuning of hulpmiddelen nodig? De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt die hulp en ondersteuning. Voor ondersteuning vanuit de Wmo kunt u bij uw gemeente terecht.
Lees hier meer over de ondersteuning vanuit de Wmo.