De thuiszorg van Zorggroep Noordwest-Veluwe helpt ouderen op de Veluwe om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. We doen dat met aandacht en een flinke dosis passie voor de ouderenzorg. In gemeentes Harderwijk, Ermelo, Putten en Nunspeet zijn wij er voor ouderen die onze hulp willen inschakelen. U kunt bij ons terecht voor hulp bij het huishouden, persoonsalarmering, begeleiding, verzorging, verpleging, casemanagement dementie.

Thuiszorg met aandacht

“Tijd voor een praatje is er vast niet”, we horen dit vaker van mensen die ons niet kennen, maar niets is minder waar. Ook dat hoort bij de thuiszorg. We willen juist zien en horen hoe het met cliënten gaat. Soms, omdat we de zorg daarmee kunnen verbeteren en soms vanwege de gezelligheid. De zorg is en blijft tenslotte mensenwerk!

Acute nachtzorg

Om in de nacht acute verpleegkundige zorg te kunnen bieden, is Zorggroep Noordwest- Veluwe aangesloten bij de regionale acute verpleegkundige nachtzorg Flevoland en Noord-Veluwe. Namens alle aangesloten organisaties is er één regionaal nachtzorgteam voor alle thuiswonende cliënten van de betrokken organisaties. In deze samenwerking levert Icare de nachtzorg ten behoeve van de samenwerkende organisaties.

Het regionale nachtzorgteam kan tussen 23.00 uur en 07.00 uur worden ingezet bij tijdelijke, acute verpleegkundige zorg die niet kan wachten tot de volgende dag. De alarmeringsoproepen die gedurende de nacht binnenkomen via de personenalarmering worden, als er professionele opvolging is afgesproken, ook door dit team opgevolgd.

Het nummer van de nachtdienst van Icare is 0900-8833.

Waar bieden wij thuiszorg?

  • 8070 t/m 8072 Nunspeet
  • 8075 Elspeet
  • 8076 Vierhouten
  • 8077 Hulshorst
  • 3840 t/m 3848 Harderwijk
  • 3849 Hierden
  • 3850 t/m 3853 Ermelo
  • 3880 t/m 3882 Putten

Beeldzorg

Na een succesvolle proefperiode met ‘beeldzorg’ bij 10 thuiszorgcliënten, wordt beeldzorg nu een vast onderdeel van onze zorgverlening. Meer over beeldzorg kunt u hier lezen.

Resultaten PREM Wijkverpleging 2021

Deze factsheet presenteert de belangrijkste uitkomsten van het PREM Wijkverplegingonderzoek 2021. De doelgroep van dit onderzoek bestaat uit cliënten die in 2021 thuiszorg hebben ontvangen.

Klik op de factsheet voor een groter formaat (PDF).

resultaten PREM wijkverpleging 2021 ZNWV

In 3 stappen naar de beste thuiszorg

Aanvraag thuiszorg

Als u thuiszorg van Zorggroep Noordwest-Veluwe wilt aanvragen, dan kunt u ons servicebureau bellen. Het telefoonnummer is 088 0563000. U kunt de wijkverpleegkundigen ook e-mailen: team Harderwijk, team Putten, team Ermelo, team Nunspeet. De wijkverpleegkundige neemt zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak te maken voor een intakegesprek met u of uw mantelzorger. Als direct zorg nodig is, dan wordt dit gelijk gestart.

Gesprek wijkverpleegkundige

De wijkverpleegkundige komt bij u thuis voor een gesprek. U bespreekt wat nodig is om de zorg te starten. De wijkverpleegkundige stelt een wijkverplegingsindicatie. Hierin staat wanneer, hoe lang en welke zorgmomenten u ontvangt. Vervolgens komt een thuiszorgteam op afgesproken tijden bij u langs om u de zorg te verlenen.

Vergoeding

Wijkverpleging zit in uw basisverzekering. Dit betekent dat thuiszorg u zelf niets kost. U betaalt zelfs geen eigen risico of bijdrage. Uw thuiszorgaanbieder declareert de geleverde zorg bij uw zorgverzekeraar, u hoeft ook daar niks voor te doen. Alleen als u een ZZP (zorgzwaartepakket) uit de Wet Langdurige Zorg heeft, maar wel zorg bij u thuis ontvangt, moet u wél een eigen bijdrage betalen.

Bekijk filmpje over de 3 stappen naar de beste thuiszorg

Ondersteuning vanuit de Wmo

Woont u zelfstandig thuis maar hebt u daarbij ondersteuning of hulpmiddelen nodig? De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt die hulp en ondersteuning. Voor ondersteuning vanuit de Wmo kunt u bij uw gemeente terecht.
Lees hier meer over de ondersteuning vanuit de Wmo.