Mw. Noordt – van Buuren, 85 lentes jong

Thuis

Ongeveer de helft van mijn leven heb ik in Ermelo gewoond. Ik ben hier een lange tijd geleden geboren, heb daarna 40 jaar in Rotterdam gewoond en ben nu weer terug. Het is voor mij echt thuis en dat zal het ook altijd blijven. En hoewel ik het spannend vond om naar de IJsvogel te verhuizen, voelde dit wel direct vertrouwd. Mijn tweelingzusje en mijn jongere zus wonen hier ook en het is fijn om hen bij mij in de buurt te hebben.

Liefde

Liefde is iets heel belangrijks. In mijn leven ben ik tot nu toe aardig vaak verliefd geweest, gelukkig! Ik ben twee keer getrouwd geweest en heb twee keer een vriendje gehad. Ik ben redelijk jong getrouwd met mijn eerste man. Na een huwelijk van ongeveer 10 jaar hebben we besloten om uit elkaar te gaan. We zijn wel goed uit elkaar gegaan en hebben vandaag de dag nog steeds contact met elkaar. Ik ben daarna vijf jaar alleen geweest en toen kwam ik mijn tweede man tegen. Hij was een fruitkweker met een grote kwekerij net buiten Rotterdam. Hij was eigenaar van zo’n 11 hectare grond die vol stonden met appels, peren, pruimen enzovoorts. Door de kwekerij was het voor hem niet mogelijk om te verhuizen, dus ben ik Ermelo uit gegaan om bij hem te kunnen wonen. Toen wij getrouwd zijn, had hij al twee dochters en een zoon. Zelfs na zijn overlijden, is zijn dochter nog met regelmaat bij mij langs gekomen. Mijn tweede man is nog altijd iemand die ik enorm respecteer en waar ik heel veel bewondering voor heb. Na 40 jaar huwelijk heb ik helaas te vroeg, afscheid van hem moeten nemen.

Dankbaarheid

Mijn zwager is iemand die ik nog heel graag wil bedanken. Hij is zo vriendelijk om één keer per week voor mij boodschappen te doen. ik waardeer dat heel erg en ben hem daar zo dankbaar voor. Helemaal wanneer hij soms uit zichzelf iets lekkers mee brengt.

Gelukkig heb ik geen enkele moeite met het vinden van ontspanning. Daar is nu natuurlijk ook alle tijd voor. Mijn leven is vaak druk geweest, daarom is het heerlijk om nu van mijn rust te kunnen genieten. Ik heb nu de luxe dat ik mijn leven geheel naar eigen voorkeur kan indelen. Daardoor ben ik eigenlijk een vrij tevreden mens. Ik weet mijn vrije tijd ook goed te vullen met kleuren, puzzelen of bellen met mijn (klein)kinderen. Ik heb twee dochters, waarvan de één in Amerika woont en de ander in Duitsland. Omdat wij elkaar niet zo veel zien, bellen en schrijven we elkaar regelmatig. Ook dat is iets waar ik heel dankbaar voor ben. Uiteraard zou ik ze graag vaker zien, maar dat heb ik niet voor het zeggen.

Advies

Wat ik heel graag mee wil geven aan de volgende generaties is dat we vriendelijk voor elkaar moeten zijn. Dat gaat een mens heel ver brengen. Vriendelijkheid en behulpzaamheid zijn heel erg belangrijk in het leven.