Door vergrijzing en personeelstekorten moet de ouderenzorg veranderen. Maar aangekondigde bezuinigingen maken het ondoenlijk om de veranderingen vorm te geven. Daarom voeren we vandaag actie voor de Zorg voor Morgen. 

De Zorggroep is volop bezig met de zorg van morgen. Deze transitie vergt de nodige inspanning én tijd. Helaas lijkt het erop dat wij die tijd en ruimte niet krijgen. Vanaf 2024 krijgen wij te maken met bezuinigingen op zorgkosten en deze ondermijnen het tempo van vernieuwing ouderenzorg. 

Landelijke actiedag

Om het tij te keren hebben 250 organisaties in de ouderenzorg een landelijke actiedag georganiseerd. Op 5 september 2023 voeren medewerkers ouderenzorg in heel Nederland actie. Samen met 3 andere Veluwse VVT-organisaties – Viattence, WZU Veluwe, Zorgverlening het Baken – neemt ook de Zorggroep deel aan deze nationale actiedag. 

Lees meer over de aanleiding voor de actiedag in het eerder verschenen nieuwsbericht. 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Jules de Corte verwoordde het jaren geleden al in het prachtige lied “als je overmorgen oud bent“. Onze collega Daphne Visser en de muzikanten Marieke Booy en Inke Krudde maakten voor de actiedag een speciale versie van dit lied. 

Bekijk het aangrijpende filmpje en sta er eens bij stil: als jij morgen oud bent, wie zorgt er dan voor jou?

Deel dit verhaal, kies je platform!