Wat kunnen wij leren van de ouderen in onze woonzorgcentra? Dat is te zien tijdens de eenmalige expositie in de Buurtkamer van Kroondomein op 21 mei 2022. De getoonde foto’s en interviews zijn het resultaat van een bijzonder project dat een jaar geleden is gestart.

Bewoners van woonzorgcentra hebben in hun leven veel kennis en ervaring opgedaan. In een poging deze levenswijsheid zichtbaar te maken is een aantal bewoners geportretteerd en geïnterviewd. Dit gebeurde in het kader van het project Herken, erken en ken mij, geïnitieerd en begeleid door Ginger Kleijer en Marguerita Fidder. Twee enthousiaste vrijwilligers zorgden voor de uitvoering van het project; Angela van den Broek maakte de prachtige foto’s en Adissa Reijersenen interviewde de deelnemers. De gesprekken gingen over de levenslessen die de bewoners leerden en wat zij nu aan jongeren willen meegeven. De expositie belicht daarmee een andere kant van werken in de ouderenzorg. Het gaat immers om meer dan alleen zorg verlenen; met hun verhaal maken de ouderen het werk zo boeiend!

33 bewoners van locaties van Zorggroep Noordwest-Veluwe in Ermelo en Putten deden mee aan het project. Hun portretten zijn te bewonderen op 21 mei 2022 van 11.00 tot 16.00 uur in de Buurtkamer van Kroondomein, Julianalaan 32 in Ermelo.