In de uitdagende baan van helpende verzorger gaat het om het geven van zorg en de gesprekken met bewoners.

Vandaag heb ik afgesproken met Lia, een helpende verzorger. Haar liefde voor haar beroep begon bij het vrijwilligerswerk. Ze ging al vrij snel aan het werk als gastvrouw bij Sonnevanck om vervolgens aan de slag te gaan als helpende. Ze zegt daarover:

“Het is gewoon heel leuk om mensen een leuke dag te bezorgen, denk aan spelletjes spelen of lekker wandelen. Nu mag ik echt de zorg op me nemen en dat vind ik geweldig. Tijdens een muziekmiddag op onze afdeling hebben we gedanst en de bewoners genoten. Een bewoner zei zelfs: we hebben geeneens een psycholoog meer nodig. Dat is toch een compliment.”

 Ze straalt bij het vertellen van dit verhaal. Ik kan zien dat Lia het heel prettig vindt op haar werk. Ze vindt het fijn om de mensen nog een prettige tijd te bezorgen. Daarnaast heeft ze een superleuk team waarin iedereen elkaar ondersteunt.

Verder vertelt Lia ook nog iets over de laatste zorg. De laatste zorg is een moment binnen Sonnevanck waarbij een overleden bewoner(ster) wordt opgemaakt door de verzorgers. Hier kan de familie namelijk voor kiezen. Lia vertelt dat ze het altijd een bijzonder moment vindt. “Het is toch een stukje afscheid nemen voor ons”. Daarnaast praten de verzorgers alsof de bewoner(ster) er nog is: “we gaan je nu even wassen, we gaan je even omdraaien”. De laatste zorg wordt heel respectvol gegeven.

Wat mij vooral opvalt, is dat de zorgmedewerkers op hun plek zitten binnen Sonnevanck en binnen hun team. Wat is het toch mooi om te horen dat ze elkaar steunen en met elkaar de nodige zorg kunnen bieden. Dit zijn de mooie momenten die gedeeld mogen worden.

 #MooiemomentenSonnevanck

 Door Nathalie Bosland, stagiaire afdeling communicatie