De voorbereidingen op de grote stroom oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne zijn in volle gang. Alle veiligheidsregio’s in ons land hebben de opdracht gekregen om binnen twee weken te zorgen voor 1.000 opvangplekken. Ook onze regio: Noord- en Oost-GelderlandOp verschillende plaatsen worden de eerste mensen al opgevangen en ondergebracht.

Opvang op Sonnevanck

Ook binnen de Zorggroep hebben we betrokken en zorgvuldig gekeken naar de mogelijkheden om Oekraïense vluchtelingen voor een aantal maanden op te vangen. Korenbloem 5 op Sonnevanck wordt daarom geschikt gemaakt voor opvang van 20 tot 30 mensen. Deze week zijn de bedden op de 10 kamers geplaatst. De laatste informatie vanuit de gemeente en veiligheidsregio is dat de vluchtelingen in de loop van volgende week kunnen arriveren op Sonnevanck. We ontvangen ze met open armen en bieden ze graag een veilige omgeving.

Zorg bewoners voorop

We vinden het belangrijk dat we met de opvang van de vluchtelingen de Zorggroep minimaal belasten. Onze medewerkers zijn nog volop aan het herstellen van de lange en zware coronaperiode. Goede en warme zorg voor bewoners staat voor ons op de eerste plaats.

Centraal coördinatiepunt

De organisatie en begeleiding van de opvang is de verantwoordelijkheid van de veiligheidsregio en de gemeenten. De Zorggroep biedt daarbij ondersteuning in het faciliteren van huisvesting en lokale contacten.

We hopen op deze bescheiden manier een bijdrage te leveren aan hen die kwetsbaar geworden zijn.