Ittmannshof is een modern en relatief klein woonzorgcentrum midden in Nunspeet. Er heerst een ons-kent-ons gevoel. Ittmannshof herbergt drie woningen voor ouderen met geheugenproblemen die er beschermd kunnen wonen. Deze woningen hebben de namen Oleander, Sering en Magnolia.

Zo’n woning heeft alles weg van het wonen in een gewoon woonhuis; met een riante, gezamenlijke huiskamer, eigen zit-slaapkamers en een tuin of balkon. Bij de bouw én de inrichting is goed rekening gehouden met mensen met dementie. Elke woning is ruim ingedeeld. De gangen zijn voorzien van grote foto’s, bijvoorbeeld van een weiland met weidedieren. Zo kunt u er met plezier een ommetje maken. Op de begane grond bevindt zich de balzaal. Dit is een ontmoetingsruimte – met een gezellig zitje – waar iedereen in Ittmannshof gebruik van kan maken. In de Balzaal worden geregeld activiteiten georganiseerd. In oktober 2021 start de aanleg van een belevingstuin bij Ittmannshof. Lees verder >>

Een kijkje in Ittmannshof

U bent van harte welkom voor een rondleiding. U dient hiervoor wel van tevoren een afspraak te maken via telefoonnummer 088-0563000. Bekijk alvast onderstaande foto’s in het fotocarrousel om een indruk te krijgen. Dit carrousel laat achter elkaar foto’s van locatie Ittmannshof zien. Klikt u op een foto, dan wordt de foto groter. U kunt dan zelf door de foto’s heen bladeren door op de pijltjes te klikken.

Beleeftuin

De tuin van Ittmannshof is een beleeftuin. Dit is geen gewone tuin. Je kunt er zo zoveel meer dan alleen wandelen of op een bankje zitten. Hier kun je geuren opsnuiven en genieten van de vele kleuren. Je kunt er met je handen in de aarde wroeten en proeven van wat er groeit. Een beleeftuin prikkelt alle zintuigen!

In deze tuin zullen ouderen met dementie rust en herkenning vinden. De tuin zet ook aan tot bewegen en ontdekken. Hierdoor kunnen we op een ongedwongen manier samen actief zijn in de buitenlucht. De zintuigelijke prikkels roepen herinneringen op en de natuur biedt vele aanknopingspunten om met elkaar in gesprek te gaan. Zo stimuleert deze omgeving contact en interactie.

De beleeftuin is niet alleen bedoeld voor bewoners van Ittmannshof; iedereen – mantelzorgers, vrijwilligers, medewerkers en buurtbewoners – is welkom!

Meer weten over de beleeftuin? Lees de flyer.

Contactgegevens

Woonzorgcentrum Ittmannshof
Ittmannserf 1, 8071 JK Nunspeet
Telefoon: (088) 056 3000

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Faciliteiten

  • Dichtbij het winkelcentrum
  • Kapsalon
  • Besloten tuin met volière, beleeftuin
  • Sfeervolle ontmoetingsruimte (de balzaal)
  • Belevingsruimtes
  • Een actief verenigingsleven
  • Behandelaren in huis (o.a. een fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut, psycholoog)
  • Fraaie wandelgang met illustraties en levensgrote foto’s van onder andere schapen in de wei

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Kijk dan eens op de pagina Hoe regel ik woonruimte? of neem contact op met het Servicebureau (088) 056 3000.

Cliëntenraad

Bewoners en cliënten kunnen over de zorgverlening meedenken en meepraten. Dit kan bijvoorbeeld via een cliëntenraad die de belangen van de bewoners behartigt. In de Zorggroep zijn 4 regionale cliëntenraden en een centrale cliëntenraad. Lees meer op de pagina medezeggenschap.

Mantelzorg

Mantelzorgcentrum Nunspeet is de centrale plek in de gemeente Nunspeet waar alle ondersteuning en expertise op het gebied van mantelzorg samenkomen. Dit centrum wil mantelzorgers versterken en zo overbelasting voorkomen. Hierbij werkt het centrum samen met professionals, sociale instanties en burgers.