Het was een beetje spannend en vermoeiend, maar heel erg de moeite waard. Op 4 en 5 mei zijn de bewoners van Randmeer verhuisd naar hun nieuwe huis: Villa Verde aan de Johanitterlaan in Harderwijk. Iedere bewoner heeft daar een gloednieuwe studio met ruime badkamer en de nieuwste snufjes op het gebied van domotica. Maar het kloppend hart van Villa Verde vormt een royale gezamenlijke woonkamer met diverse hoekjes en nisjes. Dat is de plek waar het samenleven en -wonen plaatsvindt.

Ouderen die zorg nodig hebben en die veel waarde hechten aan een fijne woonomgeving, betrokkenheid, en zinvolle daginvulling en mensen om zich heen, zullen zich snel thuis voelen in Villa Verde. Villa Verde staat namelijk voor: mooie dagen, welzijn en samen wonen, leven en werken. Dat ‘samen’ is nadrukkelijk het uitgangspunt van Villa Verde. Goed eten, een zinvolle en prettige daginvulling naar behoefte, het blijven gebruiken van ieders mogelijkheden en talenten en iets doen voor anderen speelt een belangrijke rol in Villa Verde. In de sfeervolle gezamenlijke woonkamer vindt dat allemaal plaats. Ook bezoek is hier meer dan welkom. De woonkamer geeft verschillende mooie uitzichten vanuit de grote raampartijen met openslaande Franse balkondeuren op de binnentuin. Het balkon aan de voorzijde van Villa Verde kijkt uit op de brandweerkazerne.

Bekende Harderwijkse plekken

Veel in Villa Verde verwijst naar het oude Harderwijk; op de muren zijn prachtige afbeeldingen van karakteristieke plekken in Harderwijk te zien, zoals de Vischpoort en de Botterhelling. Gangen hebben oude verdwenen straatnamen gekregen: De Kromme en De Rechte Oosterwijck, De Kleine en De Grote Grindweg en Achter de Muur. De woonkamers heten respectievelijk De Markt en De Hanze.

Digitale rondleiding via YouTube

Normaal gesproken houdt de Zorggroep open huis bij de opening van een nieuwe woonzorglocatie, maar corona maakte dat ditmaal onmogelijk. Om iedereen toch een kijkje in het pand te gunnen, is er een mooi filmpje gemaakt. Dit kan worden bekeken via het YouTubekanaal van de Zorggroep: (2) Verhuizing Villa Verde v3 – YouTube