Op 5 juni opent Korenbloem 3 haar deuren weer voor nieuwe bewoners. Je bedoelt de Proeftuin? Nee, Korenbloem 3; de búren van de Proeftuin. En de collega’s hebben er zin in! Terwijl de laatste hand aan de inrichting van de huiskamer wordt gelegd, zitten Laura Prophitius en Lisette IJsbrandij om tafel en blikken alvast wat vooruit. Wat moet er nog geregeld worden? Best veel…

Korenbloem 3 biedt stapsgewijs plek aan 10 mensen die leven met dementie. Vier van de tien bedden zijn geoormerkt als crisisplek. Laura Prophitius heeft zin om weer terug te gaan naar Korenbloem 3, waar ze al eerder werkte. “Ik heb er bewust voor gekozen om bij dit nieuwe team aan te sluiten. Het bestaat uit een heel gemêleerd gezelschap van mensen wat betreft leeftijd, ervaring en achtergrond. Samen willen wij graag een warm huis bieden aan mensen met PG-klachten, terwijl ook de nieuwe collega’s zich hier volop thuis voelen.”

Haar kersverse collega Lisette IJsbrandij staat er net zo in. “Deze periode gaan we met de toekomstige collega’s in overleg over waarvoor wij als team willen gaan en staan op Korenbloem 3. Het leuke van zo’n nieuw team is dat je niet zult horen: ‘O, maar dat doen wij al 20 jaar zo!’ We gaan er allemaal met een open mind in: wat willen wij als team uitdragen, hoe willen wij liefdevolle zorg bieden, hoe willen wij met elkaar omgaan? Wat kunnen we van elkaar maar ook van de mantelzorgers verwachten? We kunnen dit zelf vormgeven en dat is erg motiverend.”

Wil een bewoner graag tuinieren? Dan komt er een moestuin! Nog even lekker blijven liggen met een ontbijtje op bed? Wordt geregeld! Als het aan Laura en Lisette ligt, wordt Korenbloem 3 een hele fijne plek om te werken en te wonen.