Op dinsdag 31 oktober 2023 zetten ziekenhuis St Jansdal, Medicamus en Zorggroep Noordwest-Veluwe hun handtekening onder de Green Deal Duurzame Zorg 3.0. Hiermee tonen de organisaties aan dat ze zich gezamenlijk inzetten voor een groene en duurzame toekomst. We pakken onze ecologische voetafdruk aan: voor een gezondere werkplek en klimaatneutrale zorg. We streven naar een duurzame manier van werken omdat we het beste willen voor onze cliënten en collega’s.

Direct na de ondertekening zochten de collega’s van de drie organisaties elkaar op om te bespreken hoe ze de groene samenwerking verder kunnen gaan vormgeven en hoe ze elkaar volop kunnen inspireren.

Gertjan Veening, bestuurder Zorggroep Noordwest-Veluwe: “Wij voelen ons vanuit onze waarden en onze visie op rentmeesterschap verantwoordelijk voor meerdere generaties. In de Zorggroep werken wij al langere tijd met aandacht voor duurzaamheid. De collectieve verantwoordelijkheid willen we graag bekrachtigen door samen met belangrijke partners in de regio Green Deal te ondertekenen.”