Hoe wil jij ouder worden? Welke wensen en verwachtingen heb jij? En wat kun jij betekenen voor je partner, ouders, vrienden of buren? Met het Nationaal Gespreksmoment op 30 oktober willen we iedereen in Nederland aanmoedigen om hierbij stil te staan.

We worden met elkaar steeds ouder. Toch denken of praten we hier nog nauwelijks over. Voorbereiden op onze eigen oude dag schuiven we liever voor ons uit. Het is de hoogste tijd dat we dat veranderen. Daarom roepen we op de Dag van de Zorg voor Morgen iedereen in Nederland op om in gesprek te gaan over morgen.

Dit gesprek is nodig omdat de ouderenzorg de komende jaren, mede door de vergrijzing, voor grote uitdagingen staat. Goede zorg voor ouderen is niet alleen een verantwoordelijkheid van zorgorganisaties en hun medewerkers, maar van de hele maatschappij.

Hoe kun je het gesprek starten? Via www.praatvandaagovermorgen.nl/kaartje kun je een e-kaartje met een persoonlijke boodschap versturen om je naasten uit te nodigen voor een gesprek over ouder worden. Je hebt de keuze uit maar liefst 12 verschillende kaartjes, speciaal ontworpen voor deze dag door diverse kunstenaars.

De kaart kan worden verstuurd via Whatsapp, e-mail of sociale media. Na het lezen van de persoonlijke boodschap kan de ontvanger zelf ook een kaartje versturen om iemand uit te nodigen voor een gesprek. Stuur een kaartje naar je partner, je moeder, je buurman of een goede vriendin. Op deze manier willen we zoveel mogelijk mensen met elkaar in gesprek laten gaan.

Daarnaast kun je ons bericht delen op Facebook, Instagram of LinkedIn. Samen kunnen we een bredere discussie starten en de dialoog over de toekomst van ouder worden bevorderen.