Op donderdag 21 september is bij Sonnevanck het nieuwe gebouw De Vlindertuin geopend. Vanaf 2 oktober komen 25 ouderen in De Vlindertuin wonen die er psychogeriatrische zorg krijgen. De openingshandeling bestond uit de onthulling van het gevelbord door een bewoner, Henk Bakker, commercieel manager van hoofdaannemer Van Wijnen Harderwijk en Marian van der Linden, projectleider van de nieuwbouw bij Zorggroep Noordwest-Veluwe.

De aanwezigheid van kinderen van de Beatrixschool uit Ermelo maakte de openingshandeling extra feestelijk.

Een nieuw team collega’s staat vanaf 2 oktober klaar om de nieuwe bewoners warme en vakbekwame zorg te bieden. Ze gaan dat doen in een “mooi, licht en prettig gebouw in een prachtige, bosrijke omgeving”, aldus Marian van der Linden over het nieuwe complex.

Na de openingshandeling was het de eer aan motorzaagkunstenaar Dennis van Kraaij om een beeld te maken voor in de tuin. De opening van de nieuwbouw viel samen met de jaarlijkse familiedag. Deze dag had als thema meegekregen “Oud en Nieuwbouw” wat terug te vinden was in de verschillende activiteiten Zo konden bezoekers luisteren naar Koor Ermeluiden, op de foto worden gezet door een fotograaf of meedoen met oude en ultramoderne spellen.