Ik zit samen met Janneke in het restaurant van Sonnevanck. Janneke begon in 1994 als ziekenverzorgster bij de Zorggroep. “Dat soort functies waren er toen nog”, zegt ze lachend. Na verschillende functies zit ze nu, als verpleegkundige, helemaal op haar plek. Ze werkt met ouderen die lichamelijke ondersteuning nodig hebben. Janneke haar hart ligt echt bij de ouderenzorg.

Als ik vraag naar de mooie momenten binnen de Zorggroep schiet haar gelijk iets te binnen:

“Er was ooit een bewoner die een ingewikkelde relatie had met zijn zoon. Helaas ging het steeds slechter met de bewoner waarna zijn zoon werd opgebeld en langskwam. Ik merkte dat de zoon het heel lastig vond om naar binnen te gaan, om zijn vader te zien. Ik vroeg aan hem of ik even mee kon lopen, wat heel erg werd gewaardeerd. Vervolgens zag ik een kort maar mooi moment tussen de bewoner en zijn zoon. Dit zijn echt de parels in mijn baan.”

Maar er zijn ook moeilijke momenten; een bewoonster bleef haar partner, de ex-mantelzorger, bellen. Dit gebeurde niet alleen overdag, maar ook in de nacht. Dat viel zwaar voor haar partner. Het is dan wel heel fijn dat je het er met elkaar even over kan hebben.

Verder vertelt ze over de prettige samenwerking met haar collega’s. De band is sterker geworden sinds Corona. Ze vindt het mooi om te zien hoe de collega’s elkaar steunen en dat ze echt omkijken naar elkaar.

Als ik naar Janneke kijk zie ik een persoon die heel veel passie heeft voor haar werk. Passie voor de zorg voor iemand anders. Ze vindt het fijn om zorg te verlenen aan de bewoners, maar ook aan de personen achter de bewoners. “De bewoner is meer dan alleen een ziekte” zegt ze. Dit zijn weer de mooie momenten die gedeeld mogen worden. 

#MooiemomentenSonnevanck

 Door Nathalie Bosland, stagiaire afdeling communicatie