Mantelzorgers van een bewoonster van woonzorglocatie Sonnevanck uiten zich op de social media uiterst negatief en persoonlijk richting bepaalde collega’s. Dit nadat zij een terreinverbod hebben gekregen wegens het meerdere keren overtreden van de corona-regels.  Het personeel van de Zorggroep is hierdoor erg geschokt.

Wij steken er al onze energie in om deze coronacrisis zo veilig mogelijk liefdevolle zorg te leveren en om verspreiding van het virus tegen te gaan. Daarom volstaan wij met de uitleg dat het terreinverbod geheel rechtmatig en in overleg met de politie is uitgevaardigd; de mantelzorgers brachten met hun herhaaldelijke overtreding van de regels onze bewoners en medewerkers in gevaar en hebben onze medewerkers onheus bejegend. 

Wij hebben volop begrip voor de moeilijke tijd waar heel veel bewoners en familie doorheen gegaan zijn in de afgelopen weken. Alle medewerkers van de Zorggroep doen er alles aan om toe te werken naar verantwoorde verruiming van de bezoekmogelijkheden in huis bij hun geliefden.