Als thuis wonen vanwege uw geheugenproblemen niet meer gaat, wat dan? Dan is verhuizen een optie, u bent welkom in een van de woonzorgcentra van de Zorggroep waar u beschermd kunt wonen. Wij kunnen uw thuis niet vervangen, maar het wel zo veel mogelijk benaderen. Beschermd wonen is bedoeld voor ouderen die intensieve verzorging én verpleging nodig hebben. Deze vorm van zorg werd voorheen ook wel verpleeghuiszorg genoemd.

Beschermd wonen

U verblijft in een kleinschalige woongroep met acht tot twaalf ouderen*. Zo’n woongroep heeft alles weg van het wonen in een gewoon woonhuis; met een gezamenlijke huiskamer en een privé zit-slaapkamer. U kunt uw kamer inrichten met uw eigen spullen. En die fijne, vertrouwde leunstoel? Die neemt u natuurlijk gewoon mee voor in de huiskamer. Uw verzorgenden zullen snel vertrouwde gezichten zijn. Zij zorgen voor u en uw medebewoners en runnen het huishouden. En als u daarbij wilt helpen, dan kan dat. Dopt u de boontjes of vouwt u liever de was? Niets moet, alles mag in uw eigen tempo. Alles gebeurt in een ongedwongen sfeer. Het team past zich aan het dagprogramma van de bewoners aan. Familie is op elk moment van de dag welkom.
* Uitgezonderd locatie Kroondomein in Ermelo waar bewoners beschikken over een studio of appartement.

Vriendelijk én deskundig team

Elke woongroep heeft een vast team medewerkers. Het team krijgt dagelijks ondersteuning van enthousiaste gastheren- of vrouwen en vrijwilligers; voor net dat beetje meer persoonlijke aandacht. Er is ook een (para)medisch team met een specialist ouderengeneeskunde, een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een diëtist, een logopedist en een psycholoog. Naast het paramedisch team kan ook een beroep worden gedaan op de geestelijk verzorger. Een dagbestedingscoach denkt graag met u mee over een plezierige daginvulling.

De Zorggroep biedt beschermd wonen aan in:

Verhuizing

Het is vaak moeilijk om de beslissing te maken dat het thuis echt niet meer gaat. Staat u op dit moment ook voor die beslissing en ziet u op tegen de verhuizing? Er zijn maandelijks inloopuren in de woonzorgcentra, komt u gerust eens kijken. U kunt ook geheel vrijblijvend bellen op nummer (088) 056 3000. U krijgt dan een medewerker van het Veluws Ouderen Servicepunt aan de lijn die uw vragen kan beantwoorden.

Komt u beschermd wonen? Lees op de pagina Wat als het thuis niet meer gaat? hoe u dat regelt.

Ouderen met dementie die thuis wonen

Voor ouderen met dementie die thuis wonen en voor wie de stap naar beschermd wonen niet aan de orde is, biedt Zorggroep Noordwest-Veluwe het volgende: