Beste collega’s, bewoners, familie, vrijwilligers en andere betrokkenen bij de Zorggroep,

Vandaag mag ik het mooie bericht met jullie delen dat de Zorggroep voor het eerst sinds tijden coronavrij is; zowel op de woonzorglocaties als in de thuiszorg. Een prachtige mijlpaal na een jaar vol spanning!

Er is nu dan ook veel om dankbaar voor te zijn. Dankzij ieders inspanning hebben we dit punt kunnen bereiken.

Cliënten en hun naasten hebben veel ontberingen moeten doorstaan het afgelopen jaar. De angst voor verspreiding, het gemist van direct, fysiek contact met geliefden, perioden van eenzaam verblijven op de eigen kamer zonder je geliefden om je heen… Gelukkig komt er ondertussen steeds meer zicht op verruiming van de contactmogelijkheden, mede dankzij de voortvarende manier waarop iedereen nu gevaccineerd wordt. Wij zijn cliënten en hun naasten dankbaar voor de opofferingen die zij hebben gebracht om de samenleving weer wat veiliger te maken.

Ook naar alle medewerkers wil ik mijn grote bewondering en dank uitspreken. Medewerkers in de directe cliëntenzorg die onder zware fysieke en emotionele omstandigheden telkens maar weer hun mannetje stonden. Die bovendien met mogelijk gevaar voor de eigen gezondheid en die van hun omgeving de cliënt telkens weer op de eerste plaats zetten. De medewerkers daaromheen die ervoor zorgden dat zorgmedewerkers zo veilig mogelijk hun werk konden doen. De club collega’s die bijna letterlijk dag en nacht zijn bezig geweest om ervoor te zorgen dat het vaccineren van bewoners zo soepel mogelijk verliep; een grote stap richting meer contact met hun geliefden! En ook de medewerkers die thuis zijn gaan werken om de verspreiding van corona zoveel mogelijk in te dammen verdienen een pluim, zeker nu het voor hen steeds zwaarder wordt om nog steeds thuis, op afstand van de collega’s, te moeten werken.

In waakzaamheid hebben we dus veel te vieren. Gisteren is er dan ook op alle woonzorglocaties taart gebracht. Maar we zijn er nog niet. Juist nu, in het voorzichtige optimisme van dit moment, is het belangrijker dan ooit om ons aan de coronaregels te blijven houden. Zelfs al ben je gevaccineerd; je kunt het coronavirus nog steeds verspreiden. Laten we genieten van het moment, zonder te verslappen in hoe we ervoor kunnen zorgen dat we corona er echt onder krijgen. Ik hoop van harte dat jullie blijven volhouden; je ziet nu tot hoeveel moois dat leidt!

Gertjan Veening,
Raad van bestuur