Donderdag 17 september werden in woonzorgcentrum Kroondomein vijf prachtige kunstwerken onthuld die op een wel heel bijzondere manier tot stand zijn gekomen.

Het begon allemaal op 14 september 2018: de dag waarop de bouw van Kroondomein op feestelijke wijze van start ging. Met confettikanonnen luidden leerlingen van groep 8 van de Beatrixschool de bouw officieel in. Daarna gingen zij onder begeleiding van kunstenaars van STEK kunstcollectief aan de slag met een kunstwerk. De kinderen maakten allerlei tekeningen over hoe zij het leven van ouderen in het Oranjepark – een buurt waarin de bewoners er welbewust voor kiezen om naar elkaar om te kijken – voor zich zien.

Dat was nog maar het begin van een intensieve samenwerking tussen de leerlingen en StEK. Er volgende allerlei schildersessies, maar ook lessen waarin de leerlingen meer tehoren kregen over verschillende kunststromingen. Ondertussen werkten ook de kunstenaars van StEK onverminderd door aan wat uiteindelijk uitgroeide tot een prachtig vijfluik.

Na twee jaren vol creativiteit werd dit vijfluik onthuld in Kroondomein.