Bij Hospice Jasmijn in Harderwijk staat een ogenschijnlijk eenvoudig ‘krukje’ symbool voor iets belangrijks: oprechte aandacht voor de mensen die er verblijven in de laatste levensfase. In de zorg neem je op zo’n kruk de rust om te kijken naar wat iemand echt nodig heeft. In samenwerking met Careander maakte cadeauwinkel en atelier Piekado tachtig van deze krukken.

De krukken komen te staan op verschillende plekken bij woonzorgcentra van Zorggroep Noordwest-Veluwe. “Veel collega’s van de Zorggroep volgden dit jaar een scholing van het hospice over de zorg in de laatste levensfase”, aldus Conny Dooijeweerd. “Afdelingen waar medewerkers de scholing volgden krijgen een kruk. In Hospice Jasmijn staat op elke kamer zo’n beschilderde kruk. Wij zeggen wel eens: 3 minuten zitten kost net zoveel tijd als 3 minuten staan, maar als je zit doe je iets wezenlijk anders.”

Om tachtig krukken te beschilderen is samenwerking gezocht met Careander. Cadeauwinkel en atelier Piekado in Harderwijk reageerde enthousiast: “Het is een mooie activiteit waarin de medewerkers van Piekado hun creativiteit kwijt konden. Wij kregen van Zorggroep Noordwest-Veluwe alle vrijheid.” Dat heeft als resultaat dat elke kruk anders is: met verschillende kleuren, soorten bloemen, dieren en letters. Het is een mooie gedachte dat de krukken een prominente plaats krijgen bij Zorggroep Noordwest- Veluwe.

De krukken zijn door Zorggroep Noordwest-Veluwe met liefde in ontvangst genomen van cadeauwinkel en atelier Piekado.